Simptom

Bismillahirahmanirahim..

Sekarang Malaysia dah macam rojak cuacanya. Kejap musim hujan kejap musim panas kejap redup kejap mendung. Macam gila aku kena tempiasnya. Tell you something aku batuk tak berhenti 24 hour memang totally gila nak mampos tahap tera giga gunung berapi keluarkan laharnya. Tekak perit like hell rasanyer. Pelbagai resipi ubat zaman berzaman aku telan still macam tu juga kesannya. Killing me out and in. Tak boleh tido malam macam orang kena insomnia. Pfftt.

Bila aku minta bawa pergi klinik nak check kot kot lah kena jangkitan kuman dekat paru-paru ke hape ke or kena bronchitis akut ke bukannya nak bawa. Nie lah parahnya kalau umur dah nak masuk puluhan tapi lesen kereta pown tak de. Haish. Rahmat pown merangkap abang aku juga lah busy memanjang sejak akhir-akhir nie. Boring pown ada jugak aku nie. Separuh mati aku dekat rumah nie dah hampir sebulan lebih. Sem break memang membunuh otak dan jiwa aku lah. Bayangkan dekat rumah aku dah macam Hitler kadang-kadang sometimes tu aku tukar lah watak jadi Bidadari, do chores and extra extra.

Kalau dekat KL tu senanglah sikit ada transportation. Nak pergi mana pown senang. Nak pergi Klinik pown senang sangat and paling penting kedai buku berlambak dekat mana-mana jerk aku boleh cari buku baru nak dibaca. Senang aku nak duduk berlepek tayang muka dekat coffee house kat sana. Cari ilham nak menulis tengok gerak-geri manusia sekeliling. Seronok and teruja feeling tu and bukan macam sekarang otak jadi tepu.

Sekian..

Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

TRAVELOG : BALI

Askar dan Musuh