Coretan

Bismilahirahmanirahim..




Akhirnya aku kembali menaip.
Bukan senang nak cari and kumpul idea nak menulis then bagi orang baca. Bukan senang.
Kita nak kena tapis dulu ada tak yang typo atau dengar macam pelik-pelik. Lagipown hidup aku sekarang nie macam bosan. Menjalani kehidupan lifeless. Bangun pagi breakfast then do the chores. Buat lunch family watching televison and eating and reading a lot and a lot. Dengar lagu buka internet layan Facebook layan Twitter, blogging and reblog the Tumblr and check email.

Sesekali jerk keluar lepak dengan kawan-kawan. Kongsi sana sini tapi masa kebanyakkan dihabiskan dalam rumah sahaja. Bak kata omputih spent time with your family make life more precious. Precious sangat bila ayah sibuk kerja and mak and adik-adik baca novel juga. End up aku golek-golek sorang-sorang dalam bilik macam orang gila. Event kenduri kahwin pon dah tak boleh ikut sebab alasan paling kukuh dah besar kan tak yah lah ikut buat malu jerk. Krik krik krik krik.

Bila agak-agak idea nak menulis puisi tu datang barulah curah semuanya atas buku catatan harian yang sentiasa menemani hidup aku siang dan malam. Saja nak bagitau dah masuk buku yang ketiga sejak dari form 4 lagi. Good! Aku masih mampu menulis lagi. Alhamdullilah.

Aku buka balik catatan harian yang dah melebihi setahun tu. Aku selak selak baca. Selak lagi baca lagi. Tak sangka dah banyak yang aku alami dalam menjalani kehidupan seorang anak gadis nie. Maca,-macam yang berlaku and aku dah mengalami perubahan satu demi satu. Alhamdullilah. Aku masih lagi teruskan kehidupan even though kehidupan silam aku banyak yang gelap tapi macam yang orang kata pengalaman yang lepas mengajar kita erti kehidupan sekarang.

Tapak demi tapak aku melangkah. Suka duka perit bahagia semua aku redah aci tak aci jerk and yet I'm still alive. *big clappppp . Im proud to be myself you know. Dah banyak orang yang datang dalam hidup aku and semuanya aku hargai sebab tanpa adanya diorang semua aku rasa hidup aku tak akan jadi kuah kari. Yelah segala rempah ratus bahan semuanya ada. Belajar erti memaafkan walau kesalahan yang mereka lakukan tu sangat besar ertinya. Belajar erti sabar dalam tangani semua 1001 perangai manusia. Belajar erti menghargai semua orang kat sekeliling.

Banyak yang aku dah pelajari  sepanjang zaman persekolahan aku and now aku kena terus menapak untuk masa depan pula. You've dealing with the past and living in the present and right now fighting for your future!
And pesanan yang ditinggalkan oleh seseorang 'be in a low profile people but always success and remember you always can do it. Inshallah'. Aku pegang sampai aku mati. In shaa allah .

syakila hisam


Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

TRAVELOG : BALI

Askar dan Musuh