KESABARAN ITU PENTING..

Peace be upon to you..


INI WAJAH ASLI TANPA SEBARANG MAKEUP OKAY BILA ORANG KUTUK BERILAH SENYUMAN MCM AKU NIE..>,<

Imam al-Ghazali berkata, “Bahwa sabar itu ada dua; pertama bersifat badani (fisik), seperti menanggung beban dengan badan, berupa pukulan yang berat atau sakit yang kronis. Yang kedua adalah al-shabru al-Nafsi (kesabaran moral) dari syahwat-syahwat naluri dan tuntutan-tuntutan hawa nafsu.

Aku dah agak yang dia memang saja gunakan aku untuk dapatkan kawan aku. Tapi aku tak suka nak tuduh orang so aku diamkan jewp layan dia mcm membe aku sndiri then memang bagus lah kan bila semua nyer terbongkar..

'ALAH AKU NAK MEMBE DIA BUKAN DIA'

Ayat kau memang best kan. Ape pown aku kena bersabar sebab ini semua satu dugaan. So,kalau ada mereka diluar sana yang tak puas hati ke? tak suke korang ke? fitnah korang ke? kutuk diorg ke? Just senyum jewp. Mulut manusia nie susah nak ditutup jadi kita jangan layankan sangat benda semua nie...*tabik lah aku boleh senyum kali nie..

Kalau dah stress sangat baik korang solat takpown TIDO kalau tak berjaya jugak MAKAN BYK2X..

May Allah Bless You..

Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

TRAVELOG : BALI

Jaded