dah malam tapi tak boleh tido!

Salam...

Entah ape yg aq merepek kan nie..dah malam tapi aq tak boleh nak tido dan aq terasa nak membebel panjang-panjang sebab esok x boleh update sebab kena kemas rumah nak pindah rumah baru dan tak tahu nak pindah mane sebab ayah tak cakap. Fuhh!..non-stop..okee sambung balik menulis. Sebenarnyer baru lepas habis mengarang satu cerpen nie dan teringin nak hantar kat mane-mane majalah sebab hati teringin nak jadi penulis..Ceh! Perasan lagi..tapi aq tetap akan dan sure jadi dan hantar sebab nothing is impossible kan.

Malam-malam macam nie kalau menulis jadi sayu kan sebab suasana nyer dan boleh tak aq mengatakan aq nak menangis puas-puas malam nie sebab dada aq sebak terkenangkan peristiwa dahulu.Entah kenape sejak beberapa hari nie aq asyik teringatkan si dia.Setiap kali aq teringat pasti aq akan mengucap sebab mengingati dirinya hanya sekadar mendatangkan penderitaan dalam hati aq. Jadi kenape aq ingat dye ke hati aq rindu dekat die tapi ibarat lagu Alyah 'ada rindu yang datang tiba-tiba,tak mungkin kerana sayang cuma terganggu oleh perasaan' macam tu kowt lirik lagu die maaf yewp aq tak minat lagu tu sebab tu tak sure.

Dalam puisi india ade menyatakan 'sungai ganga dan jamuna bersatu dan demi penyatuan itu dewi saraswathy harus pergi' . So samalah dengan situasi aq sekarang nie kan. Aq harus pergi sebab die bukan milikku. Dan aq memasang nekad aq tak rela mencintai dan dicintai oleh orang lain. Bagi aq sekarang nie cinta kepada manusia berbeza jantina hanya membuang masa dan cinta itu bodoh. Daripada hati aq terus derita dan kecewa baik aq mengejar impian dan cita-cita aq sebab hati aq akan gembira.

'Tanah liat perlu ditapis dan ditekan. Kemudian dibentuk beberapa kali dan dibakar dengan suhu 1300 darjah celcius barulah menjadi tembikar yang cantik.' Ayat yang bakar semangat aq hari demi hari. So, aq kena kuat kan..aq harap semuanya akan dipermudahkan dan akan jelas tak lama lagi.AMIN!

FOOTSTEPS
PINDAH RUMAH???..ERMMM..=__=

Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

TRAVELOG : BALI

Jaded