Aku Masih Dara..=___+

Salam... Ladybug

Yuupp!..aq masih dara lagi okee..sebenarnyer semalam tengok cerite AKU MASIH DARA untuk kali kedua and teringat something..mase first time aq tengok cter tu dgn mama aq..aq nangis kat pawagam sebab aq dpt rasekan penyampaian cerite tu pade aq..yelah kan aq nie dulu NAUZUBILAH MINZALIK!!..for those person yg tau aq jewp yang tau aq dulu mcm mane..yelah sosiall sangat kan tapi aq dalam proses perubahan bersama WAWA ZAMERI kan??... 
IMAGE DARI GOOGLE

So semalam tengok lagi tapi tgk dvd jewplah and buat kali kedua aq nangis lagi..alahai hati aq nie apasal lah taman sangat deerr!!..yelah bile aq tgk Ustaz Firdaus tu aq rase Ya Allah!..alangkah indahnyer kalau aq dpt suami sebijik mcm die nie gerenti sayang tak lepaslah..mesti ramai kan yang dah tengok tapi aq still nak cakap kalau kite hayati cter nie betul2x gerenti derr aq cakap korang pown nak buat satu penghijrahan kat dalam diri masing-masing..

Tapi ade satu ayat filem nie yang buat aq samacam terasa 'Ye..mmg aq Islam tapi dalam IC jewp'..so??..aq pown x nak lah Islam dlm IC tapi luar IC aq jahil bab-bab agama niekan..yelah ape gune aq dpt pangkat 1 darjah khas tapi aq x amalkannyer..sia-siakan..so aq buat penghijrahan..bukan nak kate aq nie baik sgt nak pakai tudung labuh-labuh baju longgar-longgar..aq pakai pown mcm org kat luar sane gak..pakai shawl dgn mcm-mcm jenis belit leher lah baju aq pown simple2x jewp..x longgar-longgar pown tapi x semestinyer aq nie jahil agamakan..at least jgn tinggal solat..tu perubahan aq yang pertama..org kate slow-slow..

So..dengan kata lain..terpulanglah pade individu itu sendiri apabila die tonton sendiri filem ini sama ada beri kesan yang baik dkt diri die ataupown tidak..setidak-tidak nyer ambillah iktibar dari filem nie..and nak bgtau x semua perempuan bertudung dengan alasan nak cover 'lovebite' tu okeee..cume dah sampai masenyer untuk die bertudung dan kite sebagai umat islam sewajarnyer menyokong bukan dgn mengkritik dgn penulisan yang sinis kerana sekurang-kurangnyer die telah menutup salah satu aurat nyer...lgpown kite nie manusia biasa jewp..x layak pown nak beri kritikan pade org lain sedangkan diri kite pown x tentu lagi betul..ini pendapat aq sendiri sbb tu kalau org suruh bagi pandangan aq mcm takut sebab diri aq sendiri pown masih x betul kan kakak yang suke 'taking care pasal aq tu'..Ye!..diri saye tak betul pown...

Allah pown ade berfirman kan 'Aku tidak akan mengubah nasib seseorang manusia itu melainkan dia sendiri berusaha untuk mengubahnya'...aq x pandai nak berhadis..so,kalau salah maaf yewp..saye bdq baru belajar kalau salah tolong tunjukkan..jadi kite nie sepatutnyer kalau nak bagi pandangan biarlah dgn BERHEMAH!..bkn dgn MENGKRITIK SINIS PLUS PEDAS..kan BERDOSA menyakitkan hati org lain dgn sengaja..mesti nak cakap 'kenape nak terasa lak?'..of course saye terasa sebab entri tu untuk saye sebenarnye kan..

Jadi disini saye nak mengucapkan JUTAAN TERIME KASIH kerana terlalu mengambil berat akan diri manusia yang baru melakukan penghijrahan ini walaupown kite tidak pernah saling mengenali x pernah saling bertegur sapa x pernah saling bertemu muka selama diri ini hidup and I LOVE THE WAY YOU HATE ME sebab dah bencikan mesti nak tengok ape orang tu buat hari-hari and WAJIB lah kan view blog org tu and tgk status die kat fb and dll lah..so TERIMAKASIH lagi sekali yewp kerana sudi meluangkan mase anda menjenguk blog saye dan membuat special entri pasal saye..oleh kerana aq nie tak betul so aq nak cakap 'AKU TAK LAYAN SAMPAH DAN AYAT-AYATMU MEMBUATKAN AKU SEMAKIN BERTAMBAH KUAT'..sekian!

FOOTSTEPS Foot Print 
Lari kan tajuk aq dgn cerite aq tapi just nak sampaikan niat didalam hati and kite nie kaum hawa tak payahlah nak dengki sangat dengan kaum kite sendiri..aduhai!!..tak matured langsunglah korang..x bestlah mcm nie nak gaduh-gaduh pulak kan..aq tak minta pown ko jadi followers aq and aq tak pakse pown ko jengah blog aq nie yang mmg tak cantik bak kate ko tu kan..dah mmg aq minat cik sab tu kan..tak payahlah nak jealous lbh2x..aduhai!..dan lantak ko lah nak hentam aq..aq tak nak layan lagi..

Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

TRAVELOG : BALI

Askar dan Musuh