hAkuna MAtaTa(!)

Hari nie aq bgn awal..ade sedikit knduri kahwin dkt rumah mok de aq..majlis tahlil n makan kecil2x jewp..jemput sedara mara dan penduduk kampung jewp..sampai kat sane jewp aq nampak mak itam aq tgh potong kobis..terkejut sebab mak itam n pak itam aq dari pahang..pukul 2 pagi diorang sampai..then bermulalah tugas ANAK DARA SUZANA..hahahaa..penat sgt2x..sakit2x badan aq..tapi best sbb my auntie n cousin suke sgt buat lawak..hahaahaha..rase sepi 2 dpt lah aq lupakan buat waktu tadi..for the first time aq belajar buat sambal belacan yg lain dari yg lain,,resepi mok de aq..insyallah aq akn buat di rumah..TERIMA KASIH MOK DE,,

Then,kami siapkan ape yg patut..ssn meja..kanopi putih..n hidangkan makanan..aq suke kanopi 2..nampak elegen..;)
canopy chantk!
tetamu mula memenuhi ruang makan pada waktu 2.30 p.m..ramai lah jugak..tapi tugas aq waktu 2 kopek buah kwini kat dapur..aduh..busuk pulak 2..tapi at least adq aq n tok su aq yg habiskan..baguslah..then aq duduk dpn tv tgk hindustan..cerita hari nie best..tajuk nyer ANAMIKA..macam misteri kan..cerita nyer mengisahkan seorang lelaki bernama VIKRAM yang jatuh cinta dan mengahwini seorang wanita buat kali kedua yang bernama JIA..perkahwinan pertama laki 2 berakhir dengan kematian isteri die yg bernama ANAMIKA..but kematian isterinyer 2 misteri..mayatnyer x dpt dijumpai..so JIA 2 macam menyiasat lah..dia syak suami die yg bunuh..but akhirnyer dpt tau sebenarnyer org kanan suami die yg bunuh..MALINI nama nyer..die buat mcm 2 sebab die terlampau menyintai VIKRAM..tapi laky 2 x pernah paham perasaan 2..die pikir laky 2 paham perasaan die..but die mati terbakar akhrnyer..pasangan suami isteri 2 selamat dari sebarang ancaman..

ANAMIKA(!)

conclusion yang aq pahami kat sini..perasaan cinta yang dipendam dan mendalam nie sungguh merbahaya..yelah sampai sanggup membunuh di antara satu sama lain..kan giler 2 name nyer..aish..MADNESS..tapi aq paham cm mane rasenyer..ermm..MALINI 2 salah die sebab x bagitau her true feeling kat VIKRAM..sesetengah lelaki nie x kan paham,,n kite kena terima jgk andai kata dia reject kite..jgn lah buat kerja giler..cinta itu boleh membuatkan seseorang membuat sesuatu di luar batasan..2 lah kuasa cinta..mcm menyihir kite,,tapi VIKRAM 2 pown kena paham jugak..selama nie die x prnah ke tanya MALINI 2 betul2x..x pown ckp something yg buat MALINI tau yg die just seorang sahabat..aish aq berharap aq x akan terjebak dalam permasalahan sebesar nie lagi..new life have waiting for me..macam mane kite rase manis nyer percintaan dan kasih sayang 2 kite akan rase jgk pahit nyer percintaa dan kasih sayang itu..nielah kehidupan..tapi bile semua nyer dapat kite atasi hingga hujung nyawa kite..ia akan jadi satu kehidupan yang sangat indah..



EVERLASTING LOVE..<3

 P/S: TEMPAT PALING SEPI DI DUNIA INI ADALAH HATI TANPA CINTA!

Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

TRAVELOG : BALI

Askar dan Musuh