Posts

Showing posts from December, 2012

Kamu.

Bismillahirahmanirahim..


Kamu.
Kelmarin kau muncul dalam mimpi aku.
Aku lupa apa perananmu di situ
tapi aku ingat ada raut wajahmu.

Kamu
Tiba-tiba aku rindu.
Tapi aku berdoa agar kau tak rindukan aku.
Kerana aku tahu
Pada rindu ada sendu
Sendu yang tak berlagu
Dan kerana aku tahu
Aku tak layak untuk kau rindu


- Adaptasi dari angin awan
 p/s : Dah 11 hari senyap tanpa berita. Susah nak digambarkan perasaan risau.

Poem For You (Perfect Wings)

Image
Bismillahirahmanirahim...

- Dedicate this to those of you who are crying that you cannot fly to achieve a dream. To those who only has one wing. Most important it's dedicate to you who I like the smile upon your face even though I can't see it in reality. You're the reason for every words in my writing and my writing is all about you. Wherever you go or whatever you do in your life I want you to know something and you may not like it but deep inside my heart always have you in that corner and let's it sticks because I choose the path.




On wings of freedom I would like to fly free It's lonely by myself Ah! with these wings with someone, the two of us  If we could fly together This heart would be healed to no end To the sky Towering sky The wings of freedom were covered in wounds But meeting you, they were reborn I can fly higher Because like an angle gently descending You taught me the meaning of living on the earth I believe in this miracle  I believe in this destin…

Surat Untuk Kamu

Bismillahirahmanirahim..

Ke hadapan saudara yang dirindui,

Ceh cheesy habis yang dirindui tu.
Ehemm ehemmm *batuk banyak
Bagaimana ingin ku ungkapkan rindu jika kata rindu itu terlalu biasa maknanya.
Rinduku ini luar biasa
Sangat luar biasa macam hmmmm
Meh aku kongsi
Tiap raut wajah di sekeliling aku, sepertinya ada kamu disitu
Tiap bait lagu yang ku dengar, pastinya namamu dibibir
Tiap satu kata di atas kertas, kelihatan kau di celahnya
Tiap putihnya kanvas, wajahmu terlakar
Tiap halusnya udara yang ku sedut, kehadiran kau pasti terasa
Nampak bagaimana rindu hati aku yang luar biasa itu
Sungguh aku pelik
Sungguh aku aneh
Kejadian paranormal yang berlaku hanya untuk kau
Tapi aku bisa tahu
Kau yang ku rindui mana mungkin rasa apa yang luar biasa itu
Nak kata tak sedih itu tipu dan itu bukan aku
Ada satu lagi perihal yang luar biasa itu saudara
Disetiap jatuhnya dahi aku ke medan sejadah
Disetiap tingginya tangan aku menadah
Ada terselit satu nama bersama - sama nama yang lain
Nama yang…

Simptom

Bismillahirahmanirahim..

Sekarang Malaysia dah macam rojak cuacanya. Kejap musim hujan kejap musim panas kejap redup kejap mendung. Macam gila aku kena tempiasnya. Tell you something aku batuk tak berhenti 24 hour memang totally gila nak mampos tahap tera giga gunung berapi keluarkan laharnya. Tekak perit like hell rasanyer. Pelbagai resipi ubat zaman berzaman aku telan still macam tu juga kesannya. Killing me out and in. Tak boleh tido malam macam orang kena insomnia. Pfftt.

Bila aku minta bawa pergi klinik nak check kot kot lah kena jangkitan kuman dekat paru-paru ke hape ke or kena bronchitis akut ke bukannya nak bawa. Nie lah parahnya kalau umur dah nak masuk puluhan tapi lesen kereta pown tak de. Haish. Rahmat pown merangkap abang aku juga lah busy memanjang sejak akhir-akhir nie. Boring pown ada jugak aku nie. Separuh mati aku dekat rumah nie dah hampir sebulan lebih. Sem break memang membunuh otak dan jiwa aku lah. Bayangkan dekat rumah aku dah macam Hitler kadang-kadang someti…

Coretan

Image
Bismilahirahmanirahim..




Akhirnya aku kembali menaip.
Bukan senang nak cari and kumpul idea nak menulis then bagi orang baca. Bukan senang.
Kita nak kena tapis dulu ada tak yang typo atau dengar macam pelik-pelik. Lagipown hidup aku sekarang nie macam bosan. Menjalani kehidupan lifeless. Bangun pagi breakfast then do the chores. Buat lunch family watching televison and eating and reading a lot and a lot. Dengar lagu buka internet layan Facebook layan Twitter, blogging and reblog the Tumblr and check email.

Sesekali jerk keluar lepak dengan kawan-kawan. Kongsi sana sini tapi masa kebanyakkan dihabiskan dalam rumah sahaja. Bak kata omputih spent time with your family make life more precious. Precious sangat bila ayah sibuk kerja and mak and adik-adik baca novel juga. End up aku golek-golek sorang-sorang dalam bilik macam orang gila. Event kenduri kahwin pon dah tak boleh ikut sebab alasan paling kukuh dah besar kan tak yah lah ikut buat malu jerk. Krik krik krik krik.

Bila agak-agak idea…

Halus

Image
Bismilahirahmanirahim




Perasaan? Bukan sesuatu yang senang untuk dibaca dan nyata bukan satu formula yang kita kaji. Sangat halus.  Andai retak perasaan itu susah lagi kita nak hayati melodi tersebut macam kita hayati "Love Letters" from Allah s.w.t . Dan even dah kenal bertahun pun bukan senang nak faham konsep permainan perasaan ini. Sangat halus.  Macam angin. Kita rasa bayu angin itu dan kita hayati tapi bila dia berhenti kita tak tahu akan kemana arah tujunya lagi kalau kita tidak mengejar. Kalau kita tak mengejar dan biarkan dia berlalu pergi ingatlah perasaan macam angin. Sekali dia pergi kita tak akan duga bila akan kembali.
3.12 pm

Pria dan Dara

Image
Bismillahirahmanirahim..



Satu hikayat cinta
Seorang pria
Seorang dara
Hikayat suam-suam kuku
Senang diertikan
Dara suka pria.
Pria suka dara.
Dara yang lain.

*Idea tercetus bila twitter heboh kecoh pasal seorang gadis bangga dirinya tanpa dara.