Posts

Showing posts from October, 2011

SMILE

Image
Bismillahirahmanirahim...

I still remember that smile you gave to me yesterday and yeah I miss how you create it for me. Just one wish from me to you KEEP SMILE FOR ME PLEASE! It's meaningful and make my day just so nice.



'YOU MAKE ME FEEL LIKE THE ONE'
syakila hisam

RAINBOW

Image
Bismillahirahmanirahim...

Seringkali hati kecil mengadu sakit, seringkali jiwa menatap hiba. Dugaan dan ujian yang bertimpa-timpa,kadangkala menewaskan semangat yang ada. Kadangkala kita terasa sendirian dan betapa kita dipinggirkan. Ketika kita menyangka tiada lagi yang bernilai dalam kehidupan dan kita melihat hanyalah jalan suram ke hadapan. Lantas kita marah pada Allah, kita kecewa dengan ketentuan yang ditetapkan. Kita menyalahkan takdir hitam dan saat itu sendu airmata mengaburkan kewarasan. Lalu kita hilang pertimbangan, di antara keimanan dan rasukan syaitan. Kita hanya nampak jalan mudah untuk melepaskan diri, lalu ada yang seringkali memilih kematian sebagai jalan penyelesaian.




Pernahkah sekali kita memahami alam?
Mengapa Allah hadirkan pelangi selepas hujan?
Mengapa Allah tumbuhkan bunga selepas kering-kontang?
Hanya daripada benih hitam yang kusam,apabila disirami hujan lantas berbunga cantik. Maka tersenyumlah alam. Betapa indahnya aturan Tuhan.
Mengapa tidak ada hujan berpanj…

SAHABAT KERANA ALLAH

Image
Bismillahirahmanirahim...

Ada yang kata ''bersahabat dengan penjual minyak wangi,kita juga akan menjadi wangi'. Ayat ini jelas menunjukkan bahawa persahabatan adalah penting dalam sesuatu perhubungan yang diterapkan dengan kejujuran,kasih sayang,hormat-menghormati dan juga bersahabat kerana Allah. Namun tidak semua di kalangan kita tahu apa yang dikatakan bersahabat dengan Allah?

1. Memberitahu teman anda bahawa anda kasih dan sayang kepadanya. Nabi Muhammad S.A.W bersabda:
 '' Jika seseorang kasih kepada seseorang maka hendaklah dia memberitahu temannya'' (HR Abu Daud)

2. Amalan ziarah menziarahi sahabat. Nabi Muhammad S.A.W bersabda:
'' Hendaklah kamu menziarahi sesekali nescaya akan menambah kasih sayang antara kamu''

3.Apabila berpisah dengan sahabat doakan sahabat anda tanpa pengetahuannya. Nabi Muhammad S.A.W                 bersabda:
 ''Setiap hamba muslim yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuannya pasti akan didoakan malaika…

MOVING ON

Image
Bismillahirahmanirahim...

''Well I have been searching for all my days, All of my days, many a road you know,I've been walking on, All of my days, And I've been trying to find, What's been in my mind, as the days keep turning into night ''



Sambil menaip aku tengah menghafal lirik lagu Real Steel nie. All My Days by Alexi Murdoch. Banyak2x soundtrack dalam movie tu aku paling suka lagu yang ni sebab lagu dia bernyawa bagi aku. Hidup yang penuh dengan masalah dan masalah beransur pergi. Kebahagiaan yang dinanti tidak kunjung tiba..Entahlah tapi aku kena teruskan hidup juga kan. Lagi banyak pengalaman lagilah mendewasakan aku. Kadang-kadang aku bukan tak nak melayan masalah yang remeh dan kecil tapi aku ada masalah yang lagi besar dari itu. Bukan aku tak kisah pasal masalah kecil itu tapi makin aku fikir lagilah aku tertekan jadi biarlah masalah itu memahami aku sendiri.
Alhamdullilah segala masalah besar semakin beransur pergi dan masalah kecil pula semakin puli…

FOR THIS TIME

Image
Bismillahirahmanirahim...

I'm sorry sister.I don't know what to do. I try so hard to be a better person to you. I'm so sorry that I hurt you and ignore you too. I owe you an apology and I guess this is the right time. I am criminal and hurting you was my crime. Never wanted to let you down...never wanted to see you frown. It wasn't my intentions to make you sad. Its that all the things I did for you went bad. Now you hate me and that was very hard to accept and I am feeling like burdened like I have a debt.


I MISS THIS PART..
Punish me and forgive me and that is what I need. I just want to undo my wrong deed. I can't sing I can't dance all I need is another chance. I just want you to know that I still care and I want to make everything clear and fair. Please forgive me that is all  what I can say for you. I love you sister.



syakila hisam

TOLONG FAHAM BOLEH?

Image
Bismillahirahmanirahim...

Sekarang nie macam-macam masalah yang melanda dan semua tak akan paham bila aku kata aku busy. Dan ade yang kate aku ke dah berubah atau diorg yang dah berubah. Aku tak berubah cuma aku kesuntukan masa untuk melayan semua kawan aku. Aku tak pernah lupa seorang pown kawan aku. Aku baru habis selesaikan satu masalah besar aku dan aku rasa sangat sedih sebab semuanya tak dijangka akan berlaku dan aku tak sangka semua benda nie akan berlaku kat diri aku. Apa salah aku? Apa yang aku dah buat sampaikan dia tikam belakang aku? Dengan keadaan yang macam nie adik angkat aku pula pikir bukan-bukan semua. Text kata kalau aku balik muar semua jangan beritahu dia lagi sebab aku bukannya nak jumpe die tapi aku jumpe adq angkat aku yang lain-lain. Siap kata kalau tak nak die jadi adik angkat aku lagi cakap jerk. Korang rasa?

Aku sedih tahu tak dengan semua nie. Ade ke korang rase ape yang Aku rase sekarang nie. Bayangkan dengan assigment yang nak kena submit dengan nak cari…

SHE IS ...

Image
Bismilllahirahmanirahim...

I have a friend who is perfect for me and she listens to all my problems no matter how dumb they may be. She likes herself for who she is and never tries to change. She tells me to be myself and that I should never change.We would talk about life and love and discuss what we wanted to be. She knew just how I felt and how happy I could be. She listens to me patiently but never judges what I do or say. She helped with all my problems and never went away. My friend never goes and tells what is dear to me she keeps it all bottled up inside and doesn't spread it like a bee.




I am thankful for that friend of mine. Our friendship will never end and she will always be there for she is WAWA ZAMERI. MY BEST GIRLFRIEND.
*thanksfortoday
syakila hisam

LOST.

Image
Bismillahirahmanirahim...

''Bila depan mata tidak dihargai dan bila dah tiada barulah rasa kehilangannya dan tercari-cari. Itulah manusia.''
I need my ever best listener person in this world right now. You've been gone for such a long time. Please come back. I've been looking for you everyday. Please..where are you!




I may be not your best friend but I surely know that I always try to be the best I could be.. I may not talk to much to you but you'll find me waiting every minute just to listen to every piece of your heart is saying...
syakila hisam

LIKE YOU

Image
Bismilahirahmanirahim...

Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Jam netty aku menunjukkan sekarang pukul 1.18am dan aku masih atas katil siswi yang empuk nie sambil ditemani roti yang baru beli kat Tesco,Ampang dengan ELL tadi. Aku tengah layan lagu Adele "Someone Like You" sebab tu title aku LIKE YOU. Aku tengah feeling feeling angel dengan lagu nie sesaat  ''Never mind I'll find someone like you ,I wish nothing but the best for you too, Don't forget me I beg, I remember you said, sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead''


MOTIF TEPEK GAMBAR? Aku suka tepek gambar nak buat macam mana kan. Hari nie aku dapat melepaskan rindu kat Fatin Azmi kesayangan aku even sekejap jewp kan. Jadilahh dapat tengok muka die kan. Wei Debab! aku rindu kau lahh tahu. Hikhikhkhikk.
Okay dah lewat sangat dah sekarang nie and lagu yang aku nak download tu pown dah 100% completed so dah tiba mase nak tido pula. Aish! Badan aku memang tengah tak …

FATE

Image
Bismilahirahmanirahim...

Dear boy,
Read this..I had been waited for you for a such a long time ago and when the opportunity is just in front of your eyes you are not take it and you just explain to me you're not ready. Okay I'm understand that. Take it slow and no rushing SYAKILA. This is the word I always keep in my mind but it almost 2 years I guess and it's really hurt me if you to know. Keep waiting for something which still hanging. I doesn't want a hanging relationship. I want a reality not fantasy. I'm so sorry boy but million thanks for you because you still stand in all my stupid behavior which I used to do but boy for your information  you're the only one that I love the most. 


Probably the two of us not meant for each other and there may be other women who will open the door of your heart and make you ready for a serious relationship. I can't open the door of your heart an it made me think I should let it go even its pain. This what we called dest…

SORRY.

Image
Bismillahirahmanirahim...

Dear baby girl,
I want you to know even thought my lifestyle had change and I got a lot of friends here and I'm maybe too busy for other people but never and never I'm forgetting about you. The memory that we been through together will never be erase. Although I'm far away like you said but I'm still care and love you like always girl. SORRY for not notice about your feeling. So Sorry.




I MISS YOU MASERRA ALLYSA..

syakila hisam

The Smile. Thank You.

Image
Bismillahirahmanirahim..



Setiap gambar ada lagunya yang tersendiri. 

Introduce: Irfan,Aidil and Ellynda.



My Beloved Ellynda.

My Boyfriends Irfan and Aidil.
Thanks for the smile on that day awesome people. Never regret all those moment we spent together. Friendship is a fashion right! We will wear the clothes and style that we really love and its same goes in a friendship,we only be friend to somebody which we love and love us.
syakila hisam

JANGAN MUDAH TERGODA!.

Image
Bismillahirahmanirahim...

Fenomena hari ini,ramai gadis di luar sana yang begitu mudah tergoda dengan Si Jejaka. Dengan hanya sekuntum  senyuman,si gadis sudah mula gila bayang. Dengan hanya berkereta besar,si gadis yakin si dia cukup kaya-raya. Namun ingatlah jangan mudah tergoda dengan sifat yang dizahirkan. Adakalanya pandangan zahir tidak seiring dengan kebenarannya.




1.JANGAN TERLALU MABUK CINTA  Benar,kalau sudah mabuk cinta itu bukan jaminan membawa bahagia. Namun dalam kalangan kita hari ini, masih ada yang taksub dengan cinta. Si jejaka pula begitu asyik melontarkan kata-kata cinta. Si gadis pula khayal berpanjangan. Ingat berpijaklah di bumi yang nyata.!
2. JANGAN TERHASUT DEK KEINGINAN  Berhati-hatilah dengan keinginan hati yang melonjak. Berpijaklah di bumi yang nyata. Tidak perlu terlalu mengejar keinginan hati untuk memiliki si jejaka. Siasat dulu latar belakangnya. Mungkin indah khabar dari rupa sahaja.
3.JANGAN TERLALU TERUJA DENGAN POPULARITI  Seronoknya apabila didekati ole…