Posts

Showing posts from September, 2011

MERDEKA RAYA KPTM..

Image
Bismillahirahmanirahim...

Hello readers! Let's the images be my words today. ^_^


WE'RE TESLIAN..<3








CANDID..


A HUSBAND AND WIVES..kah3x.

SECTION 8 BATCH 2011 
Sesungguhnya aku rasa tak sia-sia dan tak rugi aku pergi majlis nie sebab aku dapat bergembira dengan semua kawan-kawan aku. Kesimpulannya hari nie semua best! Gambar kat FB akan diupload bila tak sibuk.



Who? Everyone know him right..k baibaii.
syakila hisam

MY LUCKY DAY!

Image
Bismillahirahmanirahim...

21/9/2011

Pada tarikh berkenaan aku keluar untuk menonton wayang bersama WANY dan IRFAN. Janji 3 setengah lepas habis class tapi hakhak aku dengan Wani datang lambat. Kesian Irfan kena tunggu 1 jam kat situ. Maaf yewp Irfan:D Bila semua dah ada seperti biasa kami menggerakkan kedua-dua belah kaki kami untuk menapak sehinnga ke Pavilion sebab bagi aku dekat situlah jelah panggung wayang yang paling best kalau nak tgk wayang sebabnye die besar berbanding yang lain. Akhirnya kami mengambil keputusan menonton wayang 'RAYA TAK JADI'. Nak tengok JE REBORN tapi movie tu ticket dah sold out nak buat mcm mane kan.

Sementara menunggu wayang yang agak lama kami bersiar-siar di kawasan persekitaran Pavi.


Ini Irfan *betul ea mcm tu eja nama kau?

Ini Wani kite..^^

Ini KAMI..^^




Lepas tu tengok movie sampai habis then kitorg nak pergi beli baju sikit and tuptup jumpe


Kitorg jumpe AWAL ASHAARI okay. Irfan lah paling untung sebab Awal tegur die dulu. Korang rase? Bila artis…

WHAT I WISH FOR.

Image
Bismilahirahmanirahim...


I WISH YOU WERE HERE AND TRY TO SAVE OUR RELATION TOGETHER
I WISH YOU WERE HERE AND LOOK HOW SAD I AM
I WISH YOU WERE HERE AND CONVINCE ME THAT YOU'LL ALWAYS BE MINE
I WISH YOU WERE HERE AND SAID  'WE GONNA FACE THIS PROB TOGETHER NO MATTER WHAT HAPPEN, REMEMBER I WILL ALWAYS BE YOURS'
I WISH YOU WILL SAID EVERYTHING WILL BE JUST FINE AMONG US



I WISH YOU WERE HERE AND SHOW TO ME THAT YOU WANT ME TO BE YOUR SUNSHINE IN YOUR LIFE AND IF YOU'RE TRYING THEN I'LL STAY.
syakila hisam.

YOU.

Image
Bismillahirahmanirahim...

Sejak dari dulu lagi perangai kau memang macam tu kan. Sepatutnya aku memang dah boleh agak tapi entah macam mane aku tetap boleh tahan dan still nak dekat kau lagi. Macam-macam benda yang dah kau buat kat aku sampai kan kakak aku pown tak suka aku berhubungan dengan kau lagi tapi aku terima kau lagi sebabnya satu jerk.'AKU SAYANG KAU!'. Aku tahu ego kau sangat tinggi sebab tu aku yang selalu mengalah tapi kali nie aku macam sedih sangat sebabnya kau memang langsung tak contact aku kan. Semalam dahlah hilang mcam tu jerk. Dari dulu lagi kau memang mcm tu tapi aku tak tahulah kenapa aku tak boleh nak pahamkan diri aku yang kau memang jenis lelaki yang begitu mementingkan maruah diri sendiri dan terlampau ego sangat. Aku selalu tanamkan dalam hati dan minda aku yang aku harus terima perangai kau tapi sampai sekarang diri aku tak mampu buat mcm tu.




Walaubagaimanapun, aku tetap akan mempertahankan hubungan ini walaupown masih samar dan tidak jelas hakikat …

NOSTALGIA.

Image
Bismillahirahmanirahim...





KEPT PINKY PROMISE.

SYAKILA HISAM.

CERITA BEST.

Image
Bismillahirahmanirahim...

Awak..kite ade cerite best untuk awak hari nie tau.Mesti awak nak dengar kan. Ish! Sampai sekarang saya masih tersenyum tau awak sebab saya gembira sangat hari nie. Kalau lah awak boleh tengok mcm mane lebarnya senyuman saya sekarang nie.Aish! Awak nak tahu hari nie kan 5TEKUN berjanji untuk berkumpul dan beraya bersama-sama tau awak. Kite mmg rindu sangat dengan diorang tu semua. Akhirnya,dapat juga semua berkumpul even ade yang tak de kan tapi hujung tahun nanti kite buat BBQ nak? Buat kat rumah MAMA AIDA kite nak?

Awak..kite tak boleh nak gambarkan suasana tadi just awak tengok gambar banyak-banyak jelah okay. Orang kata biarkan gambar berbicara kan jadi awak tengok jelah gambar yang ada okay tapi saya tak letak banyak lah gambar just a few jew tau.


SI GADIS..

INI PENYERI 5TEKUN..

AWAK KATA GAMBAR NIE NICE SEBAB AWAK jealous kan tengok kite dengan AMIR.

PIPI KITE MAKIN TEMBAM KAN..^^


Kite banyak amik gambar dengan budak nie semua tapi gambar dengan awak ade 3 j…

CINTA

Image
Bismillahirahmanirahim...

Islam tidak memusuhi cinta. Ini sesuai dengan ciri-ciri Islam sebagai agama yang menepati fitrah manusia. Malah,Islam memandang tinggi persoalan cinta yang tentunya mmerupakan perasaan dan fitrah yang menjiwai naluri setiap manusia. Bagaimanapun Cinta di dalam Islam perlulah melalui pelbagai peringkat keutamaannya tersendiri seperti:

1.Cinta kepada Allah

Islam meletakkan cinta yang tertinggi dalam kehidupan manusia, iaitu cinta kepada Allah. Tanpa cinta kepada Allah, perlakuan hamba tidak memberi pulangan yang bererti, sedangkan apa yang menjadi tunjang kepada Islam ialah mengenali dan dan mencintai Allah. Dengan cinta akan mendorong manusia untuk mengabdikan diri kepada Allah serta menerbitkan iman yang mantap.


2.Cinta kepada Rasulullah dan Para Anbia

Dalam satu hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim, ada disebut:

“Diriwayatkan daripada Anas r.a, katanya: Nabi s.a.w bersabda: Tiga perkara, jika terdapat di dalam diri seseorang maka dengan perkara itul…

HER ♥

Image
Bismillahirrahmanirrahim...



Dah lama tak jumpa kau kan. Dah dekat 2 Bulan. Masa birthday kau pown aku lambat wish. haishh tapi memang aku sengaja wish lambat biar kau ingat aku sampai bila-bila. HAHA. Kau datang sini tapi tu pown tak lama kan. kejap jerk. Tak peh sebab plan untuk raya tahun nie berlambak kan. Semoga semuanya berjalan dgn lancar.AMIN!



When I look around and my world is crumbling or when I think no one loves me, my best friend is the one to run to me.

S.HISAM AND L.GHAZALI!




HATI

Image
Bismillahirrahmanirrahim

Hati manusia tak dapat dipahami seperti bom jangka. Yang mana harus kita potong. Kalau tersilap melayang lah jawabnyer beriban nyawa. Samalah seperti hati. Bila kita salah agak akan perasaan seseorang. Berkemungkinan akan membawa kepada persengketaan yang teruk atau lebih teruk lagi bermusuhan sesama sendiri. Bak kata diri aku sendiri 'Tidak bermusuh namun tidak juga terlalu akrab'. Macam sekarang hati aku rasa sangat pedih. Macam ditusuk duri ros berjuta. Sekali ditusuk parutnya lambat nak sembuh. Aku tak dapat nak menyatakan betapa aku terlalu mengingati setiap kenangan aku dengan dirinya.

Kalau waktu dulu-dulu selalu kami dinding ke dinding tapi sekarang itu semua khayalan semata-mata. Semuanya kabus dan kabur. Bila jenguk ke dindingnya mesti ada si rupawan itu. Mungkin itu pilihan hati dia. Pendam dan melihat. Aku terus melihat dan melihat. Semakin aku berdiam diri semakin aku melihat semakin itulah hati aku merasakan sesuatu. Menahan segala peras…