Posts

Showing posts from July, 2011

ARMS..

Image
Peace be upon to you...



Semua benda hidup kat dunia nie mempunyai perasaan. Tidak kira lah bagaimana expression muka dia tetapi dia tetap ade perasaan. Mungkin kita mengenali dia sebagai heartless or hati kering but jauh di sudut hati dia..Hanya dia yang mengetahui apa yang dia rasekan. Kita sebagai manusia biasa layak ke menghakimi apa yang dia lakukan untuk diri dia. Tidak bukan jadi silalah berhenti mengutuk mereka yang tidak bersalah. Jangan salah gunakan mulut yang tersedia elok ini untuk mengutuk mereka. Mungkin 'SILENT IS A BETTER WAY!'.
Perihal aku..mungkin ada diantara mereka yang suka untuk mengetahui akan hal diri aku sampai ada masa untuk mereka mengutuk dan melabelkan diri aku sesuka hati mereka bukan. Mungkin mereka berkata-kata dengan hanya melihat dengan siapa aku berkawan,mungkin dengan hanya melihat reaksi muka aku..mungkin mereka memang suka untuk mengambil tahu perihal orang lain.Mungkinn!!..tapi aku tidak terasa dengan kata-kata mereka kerana bagi aku mereka…

MY LADY LOVE..

Image
Peace be upon to you...

Hari nie aku balik Muar sebab rumah aku ade buat kenduri esok. Kepada semua anda dijemput hadir. Hari nie class 3-5 telah dibatalkan or ditangguhkan so memang best sebab dapat balik awal. teruja nak balik Muar sebab rindu sangat kat Muar nie. Thanks to my roommates Kd sebab sudi hantar kitorg g TBS. Owh yeah bukan Kd yang drive but pakwe die Kipen yang tlong hantar even kalut-kalut sikit tadi kan. Kat KPTM tu memang aku rapat dengan housemate aku semua tapi kalau buat kerja yang menggila sikit memang selalu nyer aku buat dengan ELL and KD. Terbaik kan kerja giler kitorg so tadi mase tengah tunggu Kipen solat jumaat. Kitorg dlm kereta nie tak tahu nak buat ape so kitorg pown isilah mase dengan benda yg berfaedah iaitu tangkap gambar banyak2x...


ELL KD YONG..

ELL KD YONG

ELL KD YONG

LADY LOVEEE..<3
Gambar ade banyak lagi tapi kat FB jerk lah mampu letak sebab dah penuh sangat nanti jammed pulak benda nie..Even aku ade kawan baru ,lady baru or girls baru but yang la…

DEAR WAWA ZAMERI!

Image
Peace be upon to you...

Dear my lovely and sweetie WAWA. You know what I'm really and truely lucky to be friend and have a friend just like you. I'm still remember when I was in heartbroken time you're the one who give me the strenght and lay your shoulder towards me,to much patient for heared I'm crying and do a lot a things with me.I just want you to know I'm really love you and do love our friendship....So! my WAWA HAPPY BIRTHDAY and have a great 8teen life..I MISS YOU!



SWEET 8TEEN TO YOU BABYYY WAWA

SEGMEN HATI KE HATI

Peace be upon to you..

Hari nie aku menulis tentang istilah 'KASIH SAYANG'.Kasih sayang di dalam dunia ini terlampau banyak untuk diceritakan. Yelah kasih sayang antara keluarga,kasih sayang antara sahabat,kasih sayang antara kawan-kawan.kasih sayang antara suami isteri,kasih sayang antara buah hati sendiri and banyak lagi. Tak terhitung dengan jari.Namun orang-orang yang keras hati tidak akan mengenal kasih sayang. Tidak ada sedikit pun perasaan sayang didalam diri mereka dan itulah punca kekejaman yang berlaku di dunia sekarang ini. Peperangan,pemberontakan.perebutan kuasa,pembunuhan.kes jenayah meningkat dan lain2x lagi. Hati yang diliputi dengan kasih sayang dan digerakkan dengan perasaan yang sangat halus akan menemui kasih sayang yang sebenar namun bukan semua manusia dibumi ini mempunyai hati sedemikian.


Ummat manusia pada zaman ini sedang mencari satu cahaya iman yang sebenarnya. Fikiran mereka telah tenggelam dalam kekusutan faham falsafah kebendaan (materialisme). Fik…

A LONG WALK

Image
Peace be upon to you..










VERY VERY VERY LONG WALK BUT THE MOST IS I'M REALLY ENJOY IT.THANKS FRIENDS! LOVE..
May Allah Bless You.

GIRLFRIENDS.

Image
Peace be upon to you..

Dah lama aku tak update blog nie. RINDU GILER. Hidup aku kat sini best,riang,ketawa and dll. Yelah sape tak suke dapat kawan baru kan. Gosip sama-sama.Hahahahahahahhaaa kerja nyer kat sini asyik nak gelakkan orang jerkk aishhh.As usual kalau first week memang class tak banyak start and selalunyer lah first class akan mula dengan ICE BREAKING..sumpah aku penat nak sebut MY NAME IS NUR SYAKILA AND I'M FROM MUAR.JOHOR.Penat sangat..aku dah tak sanggup nak sebut benda tu lagi..errrrrrr.

Tak tahu nak cerita apa lagi just mcm biasa lah mcm tak kenal aku kan. Kaki jalan nie memang tak reti nak duduk diam sentiasa berjalan sampai tak larat nak cerita pape lagi kay and OMT kat sini wifi mcm ergh SUCK! Nie pown aku curi BB Digi orang nak update blog. So Sorry!..


NEW GF FATIN...<3

FATIN AND BELL..<3

ELL AND FATIN AGAIN <3
Banyak lagi gambar but mostly semua nyer gambar aku tak bertudung so bahaya nanti kena hentam pulak so tunggu jelahh kayy..Love u!
May Allah Bles…

HOMEGROWN..

Peace be upon to you..

Post ini ditulis dengan perasaan yang sgt panas.

FIRST DAY
-PENDAFTARAN
-HOUSEMATE 9 ORG THEN DPT SATU BILIK DENGAN ELL..
-BILIK TINGKAT 4..MMG BEST TAK DE LIF

SECOND DAY
-ORIENTASI START
-SAKIT BADAN AKU DDK LAME2X OITTTT
-PERMAINAN CHIKARA GAGALL KENA MARAH DGN FASI MMG LER BEST
-AKU JADI MAMA DALAM GROUP

THIRD DAY
-AKU TERNAMPAK SOMEONE MUKA MCM TOMOK..errrr
-PERMAINAN OKU ERRRR
-TAKLIMAT MEMANG MCM PERGGHHHHH
-BELAJAR BAHASA SARAWAK DENGAN KAWAN BARU..bestttt
-JALAN G TS DGN HOUSEMATE..wendy's..
-PAK GUARD HOSTEL SEBAYA AKU..perghhh senang lerrr
-KAKI AKU SAKITTT

LAST DAY
-AKU JADI PELAKON TERHEBAT BERDIRI DEPAN TU hahhaaaa
-NGANTUKK GILERRRR
-KAKI AKU BERTAMBAH SAKITTTT
-ORIENTASI TAMATT..bgusss

kesimpulan: aku penat gilerrr tahapp errr

P/S: tomok dah kahwin..seriusss sedihh!

May Allah Bless You..