SEGMEN HATI KE HATI

Peace be upon to you..

Hello semua hari nie aku akan tulis pasal 'BILA KORANG STERSS APE PERLU DIBUAT?'. yelah dengan keadaan sekarang nie dengan dunia yang serba maju. semua orang akan saling bersaing antara satu sama lain kan.Contoh nyer stress dengan tempat kerja org sekeliling dok asyik nak ngata kite jewp mcm dh tak de kerja lain gamak nyer kan. Stress kat kolej/sekolah. Kite buat ass lengkap and perfect but lecturer tolak mmg best kan. Ade membe yg nak minta tlg then bila dh tlg suke hati die kutuk kite pewhh stress! Bila tak tlg pandai ckp sombong dan berlagak. Ingat ko hebat sangat?..Ingat ko top..Then sebarkan fitnah kat satu kolej and orang2x kat sekeliling pown percaya 100% kan.. Pewhh kite dipulaukan. Stress stress melampau kann..Bile tibe situasi mcm nie gerenti korang akan pikir:

1.Aku dah tak nak hidup lagi aku nak bunuh diri..BEKKKKL!!
-Byk kes mcm nie berlaku tak percaya silalah google. But aku terpikir kan dosa dlm islam bunuh diri tu. Please lah life is too short please enjoy it. Dugaan tu semua memang akan datang and tak semestinyer someone yg dh lame lekat dgn kite akan selamanya be nice and sweet dengan kite. Remember ingat ALLAH S.W.T tu ade dan die sentiase tolong kite.

2.Nak tukar tempat lain tak tahan kat sini..:'(
-Ingat kita tak akan pernah boleh lari dari masalah tak kire lah a big prob or a small prob. Masalah untuk diatasi bukan untuk melarikan diri. Jika memang betul kite tak salah so why should we to be afraid of it. Face it and be brave guys. Berani kerana benar takut kerana salah!!

Serius aku tengah stress sekarang nie thats why aku buat entry mcm nie. But aku tak terpikir nak melarikan diri or nak bunuh diri but truely aku rase down sangat dan rase diri aku nie tak berguna langsung!! Yelah tibe2x jewp ade orang tak suke aku sedangkan die baik dengan aku and bila org baik dengan aku automatik lah aku sayang dia mcm kawan and aku kalau sayang kawan lain cara nyer and maybe sebab tu dia tak suke terus kawan dengan aku. Seriusly aku rase nak nangis tahap hell giler and memang stress gilerr bukan setakat stress but you know depress.Err but care aku kalau depress lain.



See that aku makan. Aku makan banyak-banyak and aku makan benda manis. Aku jarang makan benda manis but aku hanya akan makan bila aku depress sebab benda manis nie ade enzyme yang mendatangkan kebahagiaan bagi aku. And thanks lah kat someone nie pasal post Daim kat aku sebab dia tahu aku sedang stress. Thanks bakal 'ABANG IPAR'. Untung ler akak dapat abang and untung ler abang dapat akq memang sesuai sangat. CARE CARE AND CARE kat adik die yang makin bertambah gemookk sebab depress gilerr. OMT ingat ALLAH. Berdoa pada die and jangan lupe utamakan family sebab mereka lah yang sokong kite and tak pernah meninggalkan kite. Serius I feel relax lepas buat entri nie. 

P/S: Kite tak blh nak puaskan hati semua org and kite juga kena phm akan situasi seseorang jangan nak ikut kehendak sendiri jewp. Siasat dengan sendiri jgn lah nak dgr cerite dari mulut org lain dh mcm 'lembu dicucuk hidung' dengar jerppp ckp org tu.Aku tak boleh senyum sgt sekarang nie sbb I'm not feel good about myself.

May Allah Bless You.

-

Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

Askar dan Musuh

TRAVELOG : BALI