Posts

Showing posts from June, 2011

I DONT WANT TO MISS A THING!

Image
Peace be upon to you...

Tengok! Sampai title pown aku tulis LAGU tu sbb hahahaha first time kowt dengar orang tu nyanyi. Best lahh kalau dapat rakam. Limited Edition tu.Sape yang ade tu bagilah sini..^__^ Fyyii hari nie bahagia sikit sebab dapat lepak dengan member yang boleh menceriakan hati aku yang tengah entahh lahh biull kowt.Best kay hari nie sebab dapat release tension sikit. Before pergi further study tu kan kenalah rilex kan otak nie ahh biar kosong sekosong nyer.Mulakan hidup baru dengan semua baru.Itu yang terbaik and A BIG THANKS TOO SIS NURULBALDIAH LAI sbb bagi motivate sikit..and to my SAB terima kasih banyak2x atas sokongan anda. Saya akan cuba dan yeahh start a new life SYAKILA..aku boleh buat sbb aku kuat yeahh teruskan!! And to my haters. ehmm tak kisah lah kau nak benci aku kan sebab aku rase aku tak de buat salah kat kau and aku rase lah pemakaian aku and penulisan aku tu semua tak menyusahkan kau pown.Yelah aku beli baju shawl tu semua gune duit parents aku ade a…

WANITA OH WANITA!

Image
Peace be upon to you...

WANITA OH WANITA!!!
Yezzz hari nia aku akan membincangkan tentang WANITA. Ia seorang wanita seperti aku yang mempunyai harga diri dan perasaan yang sangat sensitif. Mungkin ada diantara mereka yang tidak menyukai isi kandungan blog aku ini dan mungkin ada yang menyukai namun begitu aku masih mengucapkan jutaan terima kasih kerana sudi membaca hasil penulisan aku. Bukan niat aku hendak riak atau menunding jari pada sesiapa aku hanya mahu meluahkan perasaan dan isi hati di dalam blog aku. Jika anda tidak suka aku hanya mampu mengucapkan 'AKU HANYA MANUSIA BIASA'.

Sejarah hidup aku..ketika umur aku berusia 7thn aku pernah didenda di hadapan semua rakan sekelas ku kerana keputusan paper english aku yang agak teruk.Masih teringat lagi gelak tawa dari kawan-kawan aku. Masih jelas terbayang hingga kini. Hingga aku menangis kerana ejekan mereka. Ia aku memang bodoh Ia aku memang tak pandai mcm korang tapi untuk gelakkan rakan aku sendiri hanya kerana keputusan …
Image
Peace be upon to youu..

AKU MAMPU DAN MAMPU TERSENYUM SEBAB AKU 





SYAKILA HISAM
May Allah Bless You..

BIBIR TERSENYUM HATI MENANGIS!

Peace be upon to you..

“DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG.. YA ALLAH, WAHAI TUHANKU… Segala pujian bagiMu, Pemilik sekalian alam dan selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w, ahli keluarganya, sahabat-sahabat ’anhum dan sesiapa yang mengikuti mereka dengan ikhlas hinggalah hari kiamat.. Sesungguhnya kupohon dariMu dengan segala limpah kurniaMu, ampunilah segala dosa-dosaku yang terdahulu serta yang akan datang, juga yang kusembunyikan dan yang kuperlihatkan, yang kukerjakan dengan bersungguh-sungguh, ataupun yang kukerjakan dengan sambil lewa..ampunilah aku wahai Tuhanku Ya Rahman..Sesungguhnya aku hanyalah seorang hambaMu yang lemah, lagi tidak berdaya.. Ya Rahman, Ya Malik.. Dengan nama Mu yang Quddus, sudilah kiranya Kau mendengar rintihan batinku ini, Ya Salam..Ya Al-Mukmin, sungguh bukan niat dari hatiku untuk membenci takdir Mu, apatah lagi menyalahkan Mu dalam setiap takdirMu yang telah ditakdirkan padaku..HambaMu ini hanya sekadar ingin …

TERIMA KASIH MAK!

Image
Peace be upon to you.

MAK:  B..G SIAP SEKARANG!! CEPAT!
AKU: NAPE?? NAK PERGI MANE?
MAK: ALAH JOM IKUT MAK JAP
AKU: ?????.........?????
MAK: SIAP CEPAT JAP LAGI AYAH AMIK..CEPAT!!!
AKU: YEEEEEEEE....^___^

CAR.

AYAH: NAK G TENGOK KE?
MAK: YELAH BANG KALAU TAK RAMAI ORANG..
AKU: ??????????????????????????????
AYAH: TAPI KENA MEMBETISS SIKIT LAH TAK DE PARKING
MAK: TAK PE..BOLEH NANTI BALIK WANI JEMPUT
AYAH: AH HATI-HATI SIKIT..

RUPA NYER.


Mak aku nak tengok Sultan rupenyer kat Tanjung awat tak cakap awal-awal dah lah aku main sarung jewp pakai baju ek. Kain labuh mane yg dh jadi senteng aku pakai. Err..buat tak tahu jelah orang pandang. Bukan 1.2.3 jewp orang kan ade kat situ tapi lebih dari 100 kowt.Part paling best aku nampak TUNKU JALIL IBRAHIM..AHH tak tahu kan sape silalah google. Siap depan-depan lagi ishhh teruja aku..TERIMA KASIH MAK!!

Paling best lagi jumpe budak junior hostel aku yang dah lama aku tak jumpe. SUMPAH!! Aku rindu diorang semua mcm giler. Yelah bukan 2-3 hari aku …

HEART YOU AWESOME!

Image
Peace be upon to you...

Second entry for my 111 followers and yeah I love that number and to be proud I know her well and yeahh to you IMAH..take this I make it for you..



HOPE ALL OF YOU CAN SEE THAT RIGHT AND THE GOOD NEWS IS I WILL GIVE THE LUCKY GIRL SOMETHING AS A GIFT BECAUSE WILLING TO BE MY FOLLOWERS AND ALL OF YOU WERE VERY AWESOME AND TO IEMA PLEASE LAH PM NUMBER U.. NAK BAGI HADIAH NIE..
May Allah Bless You.

SEGMEN HATI KE HATI

Image
Peace be upon to you..

Hello semua hari nie aku akan tulis pasal 'BILA KORANG STERSS APE PERLU DIBUAT?'. yelah dengan keadaan sekarang nie dengan dunia yang serba maju. semua orang akan saling bersaing antara satu sama lain kan.Contoh nyer stress dengan tempat kerja org sekeliling dok asyik nak ngata kite jewp mcm dh tak de kerja lain gamak nyer kan. Stress kat kolej/sekolah. Kite buat ass lengkap and perfect but lecturer tolak mmg best kan. Ade membe yg nak minta tlg then bila dh tlg suke hati die kutuk kite pewhh stress! Bila tak tlg pandai ckp sombong dan berlagak. Ingat ko hebat sangat?..Ingat ko top..Then sebarkan fitnah kat satu kolej and orang2x kat sekeliling pown percaya 100% kan.. Pewhh kite dipulaukan. Stress stress melampau kann..Bile tibe situasi mcm nie gerenti korang akan pikir:

1.Aku dah tak nak hidup lagi aku nak bunuh diri..BEKKKKL!!
-Byk kes mcm nie berlaku tak percaya silalah google. But aku terpikir kan dosa dlm islam bunuh diri tu. Please lah life is too …

SUPERB SUPERHERO..

Image
Peace be upon to you..

Hello peeps and happy father's day to all Dad in the world.
What is Dad?
A Dad is someone who holds when you cry,scolds you when you break the rules,shines with prides when you succed and has faith on you when you fail. A Dad is someone who wants to keep you from making mistake instead lets you find your way even though his heart breaks in silence when you get hurt. And my 'AYAH' is someone that holds my hand at the fair and makes sure I do what my 'EMAK' says. My 'AYAH' is who holds back my hair when I'm sick and my AYAH is someone who let me eat a lot of ice cream and he is my AYAH..A very great superhero for me. And AYAH I want to tell you that I'm proud to be HISAM'S DAUGHTER..I LOVE YOU AYAH!!! HAPPY FATHER'S DAY.














May Allah Bless You..

Friendship is Fashion.

Image
Peace be upon to you...

Hello peeps..
Fashion is what we want to wear and what we love to wear. We dont ever care what people gonna to say because HEYY IS FASHION..and its create by me and extra extra. Think about it we friend with someone that really cruel and like hey everyone doesnt like him/her but only we know why we friends with him/her and its like fashion right people laughing for what we wear but only we know what the best for us right peeps.  Same goes as friendship..for me we will be a good friend to somebody we like same as clothes that we love to wear always and its not easy to befriend with someone. Searching for a beauty clothes because we want to look pretty and gorgeous and searching for a good friend is very important because friends are really special and never be forgetten.ILOVEYOUFRIENDS AND I DO..<3













May Allah Bless You.

Talk Love

Image
Peace be upon to you...

LIYANA GHAZALI in the house..please take a look at the pictures because I've talk a lot today with fantastic people and OMG I'm tired..Nite toodlesss love you all much muah muah muah!!!


AKU TINGGI DIA PENDEK..BUDAK JUNIOR SATU KEPALA..

LIYANA dgn MAMA kami..sape tak rindu MAMA kami niee seyhhh


LIYANA <3 SURAYA DEEN


GAMBAR DIORG BANYAK SEBENARNYERRRR..>,<

SURAYA DEEN LIYANA GHAZALI SOFIA SAID

SURAYA: Gigi akaq terselit something lahh LIYANA: Ye kee?..ade lagi?? SOFIA: Tengok lah gigi saya cantikkk...:D

MEET CAKKK..

KAMI MEMANG COMELLL..OPPSSS!!..

MUKA SURAYA jep okayyy..>,<
May Allah Bless You..

BILA HATI BERBUNGA.

Image
Peace be upon to you...

Bila hati berbunga ape korang buat?..

-Senyum depan PC sorang-sorang..DONE!

-Snap picture kite tengah berbunga-bunga tu..DONE!

-Ketawe tibe-tibe..DONE!

-Makan banyak2x..DONE!

-Nyanyi sorang-sorang..DONE!

-Terasa mcm nak lompat-lompat mcm monyet kat Zoo..Done!

-Cakap sorang2x..DONE!

Ape korang akan buat??..kalau aku..aku buat kat atas tu..semua aku dh buat hari nie hanya kerana......
















SEBAB NIE..<3

P/S: sepanjang hari tunggu dia balik keje errghh akhir nyerr...post nie saje jewp hati tgh berbunga mekar disinari cahaya sang bulan..eiit jiwang lerr pulakkk..
May Allah Bless You..

SPONTANEOUS THURSDAY!

Peace be upon to you..

What is SPONTANEOUS THURSDAY???..refer to this blog..SYAFIQ ROSLI



I MISS :
FATIN AZMI WAWA ZAMERI HUSNA HUDSON LIYANA GHAZALI AISHAH SATAR
May Allah Bless You..

VINTAGE (ANTIQUE CHIC)

Image
Peace be upon to you...

Hello peeps hello girls hello boys hello gorgeous..here the story pretty. I bet all of you know right vintage style have came back to us and i dont shame to admit I PLAY VINTAGE..I do love it and COLOR BLOCK also. I play with colour for the sometime I guess. Okay Stop bebeeellingg..hahhaaaa So..all my gorgeous followers and pretty can you like this page and owh yeah sure U can buy it pretty.. Okay enjoy shopping lovely peeps..muah!

HERE SOME PRETTY GOODS FROM CHIC:


OWL RING

I ADORE ITTT..<3

BEAUTY BEAUTY..

PRETTY PRETTY CAME TO MAMA..HAK3X..

SUPER STYLE BABEEE..<3
So..if U guys interesting U can like the page below and yeaahh grab it one babyy..all the price are affordable pretty so hurry UP..like pepatah melayu kata SAPE CEPAT DIE DAPAT!!..

ANTIQUE CHIC
May Allah Bless You..

TUESDAY WITH SWEET FRIEND!

Image
Peace be upon to you..

14062011

Dah janji dengan Amir memang nak hang same-same then hari Isnin tu Ad call kata dia nak dftar msuk KUIM. Sedih kowt tak same kolej dgn Ad..Hurmm nak buat mcm mne kan. Terima lah dengan hati terbuka. Ad kata nak jumpe before dye msuk sane. Ade Mizi sekali.Aku dtg awal kowt sebab nak uruskan hal sikit kan nak msuk kptm and ayah pown dpt hntarpagi jewp nasib baik Amir dtg awal gak adelah tmn. Aku kena berterima kasih lah kat Amir sebab sanggup ikut jerk aku jalan mane even jauh giler  kita berjalan..hahahahaaa



Berhenti makan kat MCD terserempak dgn Fak..Ini Fak bkn amir and abaikan gambar org kat belakang tu saje jerk nak interframe..

AMIR AND MIZI
Then ade jugak lah terserempak dgn beberapa kawan yang turut keluar WETEX tapi tak tangkap banyak gambar lah dgn diorg..=__=

NIE CIKGU SAYA..<3
Malas nak cerite banyak2x layankan gambar jewp okayyy muah muah muah untuk korang semua sbb blog nie dah ade 100 followers thanks sayang sayang semua..

RED CARPET WITH AD.…

KENAPA KITE SUKA AWAK?.

Image
Peace be upon to you...

KENAPA AWAK SUKE KITE?

Kite bagi jawapan artis kat awak 'NO COMMENT'.

KENAPE NO COMMENT?

Kite bagi jawapan gedik kat awak 'ENTAH ENTAH'

KENAPE ENTAH-ENTAH?

Kite bagi jawapan malas kat awak 'GGGRRRRRRR..>,<'

KENAPE GGGGGGGGGGGRRRRRR..>,<?




Awak nak tahu sangat kan kenape kite suke awak..KITE SUKE AWAK sebab AWAK:

1.Paham kite
2.Terime kite
3.Tak pernah buat kite sedih
4.Suke buat kite ketawa even kite tgh stress plus plus
5.Kalau kite tgh marah kat awak tahap neraka awak tahu mcm mne nak pujuk kite
6.Awak tak jiwang tu yang kite suke
7.Awak sentiasa ade disisi kite even kite jauh beribu batu
8.Kalau kite tak reply text awak then awak terus call..sweet okay awak
9.Keprihatinan awak kat kite tak pernah org lain buat

LAST SEKALI AND THE MAIN REASON IS:

10. KITE SUKE AWAK SANGAT-SANGAT DAN TAK DE SEBAB KENAPE KITE SUKE AWAK.KITE SUKE AWAK SANGAT..


May Allah Bless You..

P/S: ehemm..malu giler buat pengakuan dlm nie.maaflah hati tengah berbung…

KESABARAN ITU PENTING..

Image
Peace be upon to you..


INI WAJAH ASLI TANPA SEBARANG MAKEUP OKAY BILA ORANG KUTUK BERILAH SENYUMAN MCM AKU NIE..>,<
Imam al-Ghazali berkata, “Bahwa sabar itu ada dua; pertama bersifat badani (fisik), seperti menanggung beban dengan badan, berupa pukulan yang berat atau sakit yang kronis. Yang kedua adalah al-shabru al-Nafsi (kesabaran moral) dari syahwat-syahwat naluri dan tuntutan-tuntutan hawa nafsu.
Aku dah agak yang dia memang saja gunakan aku untuk dapatkan kawan aku. Tapi aku tak suka nak tuduh orang so aku diamkan jewp layan dia mcm membe aku sndiri then memang bagus lah kan bila semua nyer terbongkar..
'ALAH AKU NAK MEMBE DIA BUKAN DIA'
Ayat kau memang best kan. Ape pown aku kena bersabar sebab ini semua satu dugaan. So,kalau ada mereka diluar sana yang tak puas hati ke? tak suke korang ke? fitnah korang ke? kutuk diorg ke? Just senyum jewp. Mulut manusia nie susah nak ditutup jadi kita jangan layankan sangat benda semua nie...*tabik lah aku boleh senyum kali nie..
Kal…

SEGMEN HATI KE HATI

Image
Peace be upon to you...

Entah sejak bila kan aku rase mcm nak buat segmen HATI KE HATI pulak..errrr rase kelakar aku buat segmen nie but aku rase perlu sbb hati aku yang nak buat and tangan aku yang nak menulis.Segmen nie just untuk beri pandangan aku terhadap something. Tak kisah lah ape2x just itu bagi pandangan aku and tiap org ade pandangan die msg2x kan. So,aku rasa perlulah aku tulis dlm blog untuk dijadikan teman mase tue aku nanti..Ade seorang gadis cilik yang manis menanyakan pendapat aku mengenai 'WAJARKAH MENERIMA SI DIA?'..Soalan dia mmg aku tak akan tulis lah kan. Sebelum aku bagi pendapat cuba korang baca statement di bawah:

BEFORE THAT!

TATAP LAH GAMBAR AKU DULU TAK SUKA JGN TENGOK KAY..

1.'aq couple dgn die sbb aq jeles tgk membe2x aq semua ade pkwe aq jerk  yg tak de'
2.'aq couple sbb aq bsn'
3.aq couple sbb die syg aq and kite kne pilih org yg sygkan kite kan'
4.'aq saje jerk nak test die'
5.'aq dh knl lme dgn die kesian kalau aq…

UNCLE JOHN!

Image
Peace be upon to you...

Happy friday guys and hari nie aku keluar lagi kay sbb Uncle John ajak keluar.Best sbb Uncle yang drive kan.hahahhaaa Uncle lah sgt. Mampos aku die bace post nie..Kitorg tak tahu kowt nak pergi mane then aku kate aku nak makan..mcd ke EB ke kan but Uncle kate tak best lah mkn kat situ.Fine!! Tak best menyirap giler kan tak best. Uncle ajak mkn kat Marina or Uncle John..okay lah aku pown tak pernah makan kat Uncle John so kitorg drive g sane..ceh kitorg 'drive' sdgkan Uncle jewp yg drive..sorry lah aku tak de lesen lagi kay..hak3x..




Sembang-sembang sampailah kat Uncle John kopitiam.Tak lah jauh sgt kan..aku letak Uncle John sempena nama kopitiam nie lah..Best kowt panggil kau Uncle..Huishh jgn marah nnt cpt tue dokk. Swear lah kan sampai sane aku tak tahu nak makan ape. Pilih punyer pilih aku pilih Pan Mee ea name nyer. Entah lah tak ingt dgn Lah Tea cm tulah kowt..Takingatttt...Uncle pilih Ice lemon tea and mee goreng, Simple kan..

ATT* KAMI MEMBER RAPAT …