LUMRAH HIDUP!

Peace be upon to you..

memang lumrah hidup nie..opps! bukan lumrah tapi karma bagi aku. Entahlah manusia nie mmg hidup mempunyai seribu satu perasaan dan ragam..Maybe lebih tapi entahlah kadang2x aku rase hidup nie terlalu menyesakkan. Aku sendiri tak kenal diri aku. Masalah aku pown entahlah sampai bila aku boleh selesaikan. Hidup dibenci oleh orang lain. Kdg2x aku tertanya salah ke minat aku nie? Salah ke aku? Aku hanya tak suka hidup dgn penuh pembohongan tapi entahlah..aku tak tahu sebab aku tak kenal diri aku sendiri. Kdg2x jugak aku rase inilah karma hidup aku. Adakalanyer aku termenung sambil memikirkan sesuatu tapi ape yg aku pikirkan pown aku tak tahu..Entahlah..Aku mmg rase kehidupan nie terlalu kejam.



Aku terpikir gak kenape org selalu membezakan mereka dgn sesuatu yg lain. Bagi aku semua org same jewp kat dunia nie..Semua nak bende yg same tapi cume care mereka mendapatkan sesuatu tu yg berlainan. Ade yg buat care keji dan ade yg buat dgn care baik iaitu berusaha dan bertanya. Aku pelik sangat kenape lah nak bermusuhan sesame sendiri..Entahlah..bagi aku kalau org tu dh mmg tak suke aku nak buat cm mane kan.. Aku terpaksalah hidup dgn kenyataan die mmg tak suke aku. Cume yg aku tahu some people hate another people just because 2 reason..

1. They hate you because they can't be like you
2. They hate you because you can't be like them

In the nutshell..tak kisah lah ape yg org ckp kite jadi jewp diri kite. If we aim the sun we will get the moon!!!

May Allah Bless YOU!

Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

Askar dan Musuh

TRAVELOG : BALI