Posts

Showing posts from February, 2011

Blog Pink!

Assalam...

First of all,thanks Wawa for tagging me. Just have a mood to join it. Hey Its about Pink so i must join it. I'll better use Malay for this entry..^___^!
Link to this kalau nak join okay.....

BLOG PILIHAN MALAYSIA..

PINK! PINK! PINK! PINK! PINK!
Warna nie memang dah sebati,dah kenyal,dah jadi tradisi untuk aq agaknyer. Aq memang minat giler Pink dan aq rase Pink tu memang colour untuk aq. Sejak kecil lagi aq memang minat Pink..Ape2x barang WAJIB colour Pink..aq pown tak tahu sejak bila aq mula fanatic giler. Even baju raya pown setiap tahun mesti ada Pink. Tak boleh kalau tak de. Pink juga banyak meninggalkan peristiwa yang sangat manis. Disebabbkan warna nie,aq jumpe kawan yang sangat sejati dan kawan yang penyayang. Its start with Pink!..so thats why aq pilih Pink untuk  blog aq agar aq akan sentiasa ingat dan kenang mereka semua. Pernah dengar tak proverb nie?..''PINK IS A NEW BLACK!''..hak3x..aq suke proverb nie. So,warna nie banyak beri semangat kat a…

Yesterday Was Fragrance!

Image
Assalam...

Hai babe..i'm still type in English and insyallah I'll permanent do it or in the other ways I'll type in many languages following on my mood.OH CRAW!..If I want to share some news that can make all of you clearly understand,I'll use Malay. But, English will be more exquisite because 'you can drink while swim'..Is that a true proverb?..owh nvm..Hurm..but for someyimes my both hand love to type in 'ROJAK'.U know what is Rojak?..Malay+English and VICE VERSA..Otherwise,Malaysia is a 'ROJAK' right?..Its mean Malaysia has stand for many races. Owh mind I love to type any words thats sounds strange,like I said 'in my own world dictionary,its hiding the true meaning,if u smart u get it!'. OH GEEZ!..my balderdash!!..BTT!

Act,I don't have to much idea about the title above. I just put it as long its sound nice to me.Err,,I guess..=__=!. Urm,I'm still in my curative treatment and ermm with MADAM..In most of my day was very tired …

PART OF THERAPY...

Image
Assalam...

Hey babe..today is my free time to online but a little bit time.Honestly i've skip my therapy class and now i'm sitting here infront of my MADAM laptop and try to write something about what i've do this week. Its about a week i've stay with MADAM. She is the one who responsible to cure me until my mental and physical is in a good condition and she is the one who will change me into new SYAKILA HISAM. Errkk..for the first time i meet her,she starring at me and give me a bear hug. I'm touch because she was cried and she give me her words that i'll became stronger than this time.She ask me to called her MADAM. Urm..i told her everything and never miss one single word and she give me an order to write in english on my blog. At first,i was errhhkk..i make any excuses to not do what she ask but she said its part of your therapy Syakila..you must do it by hook or by crook..SO i'm do it now..

Owh..btw i can't write in long post now..i'm just want…

PESANAN DARI KAK SYAKILA!

Image
Assalam....

PERHATIAN!
ENTRI INI AGAK PANJANG SEBAB BANYAK SANGAT PESANAN YANG DITINGGALKAN KAK SYAKILA.SAYA NIE PENGGANTI DIRI JEWP.OLEH KERANA MENURUT KAK SYAKILA CIK SAB MENINGGALKAN PESANAN MENGGUNAKAN BUDAK YANG SANGAT COMEL JADI KAK SYAKILA POWN SAMPAIKAN PESANAN UNTUK KAWAN-KAWAN KAK SYAKILA MELALUI SAYA.OWH SAYA LUPA NAK KENALKAN DIRI SAYA.NAMA SAYA RINA.SAYA BARU SETAHUN LEBIH.SAYA TAK PANDAI MENULIS SEBAIK KAK SYAKILA.JADI HARAP MAAF YEWP!..


Sebenarnya Rina pown tak tahu kenape dgn kak syakila.Urm Rina panggil kak La tau..kak syakila panjang sangat lah.Dah lama Rina tak dengar kak La panggil Rina 'gemok-gemok comel!'..Rina pown rindu dgn Kak La Rina. Rina tak tahu lah kenape dah lama Kak La tak cakap dgn Rina. Rina tengok selalunyer Kak La termenung. Kdg2x die nangis tapi die tak pernah nangis depan parents die.Urmm risau Rina tengok Kak La mcm tu. Kdg2x  bile Rina dtg sane mata Kak La lain sangat tak mcm Kak La yang dulu. Tak dengar Kak La ketawe lagi.Susah sangat na…

Get Well Soon. . .!

Image
Assalam...

OHMYHEAVEN!!!..ade orang buat entri pasal aq..OWH sungguh terharu.Terimakasih sangat.Susah2x jewp menaip.Owh yewp aq tau ko nak cakap sama2x..x pewh aq dengar! Errr..aq jujur skunk nie aq memang terharu plus ketawe plus sedih bile bace entri ko sebab:


TERHARU PASAL..
Tak sangka kau BIJAK sebab tahu aku memang tujukan benda alah tu kat ko pown..BRAVO arr siap buat entri kan.Owh yeah..aq memang terasa pown!

KETAWE PASAL...
Bende nie refleksi sendiri.Aq rase lawak terus ketawe sebab kat wall aq ade tulis 'LAGU 2 DAH LAST SEASON BARU KO NAK DENGAR KE?..KESIAN KAU KAN!!!'..then ko bagi aq jawapan yang buat aq ketawe.Disini aq jelaskan lagi kenape aq ketawe sebab jawapan kau.Aq memang tengah giler sebab tu aq gelak sakan dgn jawapan tu!
SEDIH PASAL...
Yang nie ditujukan khas untuk aq. Aq sedih plus menangis bile bace perkataan 'SAYANG' yang tertulis kat entri ko. Kenape 'sayang?'..ko tau tak patut nyer ko BENCI aq. Itu tujuan aq. Ke maksud ayat tu sebenarnya…
Image

''YOU MAKE ME CRY AGAIN AGAIN AGAIN AND AGAIN BUT FOR THIS TIME I CAN'T STOP IT AS USUAL AND IT CAMES UP FOR NON-STOP JUST BECAUSE OF YOU..YOU KNOW WHAT I HATE MOST IS MYSELF SO MUCH BECAUSE I CAN'T STOP THINKING ABOUT YOU AND IT MAKES ME MORE SUFFER THEN YOU CAN IMAGINE.YOU LET ME DOWN FOR SO MANY TIMES.YOU NEGLECT ME OVER AND OVER AND NOW HOW I WISH I CAN HATE YOU DAMN MUCH BUT I CAN'T..YOU DISSAPPOINTED ME FOR MANY TIMES..JUST PLEASE GO!! FOR THIS TIME PLEASE GO!!!!! AND PLEASE DONT ASK ME WHY..I'M NOT YOUR PUPPET EITHER YOUR DOLL BOY..SO PLEASE I DON'T WANT TO HEAR YOUR NAME IN MY LIFE ANYMORE!!!...I'M CRYING SO MUCH BECAUSE WHAT YOU DID TO ME AND WHAT ARE YOU DONE TO MY LIFE..YOU RUIN MY LIFE!!..UGH!! IT MAKES ME REALIZE I WAS  A FOOLISH GIRL IN THE WORLD TO BE FRIEND WITH YOU AGAIN..YOU MAKE ME HURT DAMN MUCH BOY AND I''LL MAKE SURE YOU REGRETS SO MUCH BECAUSE LET ME DOWN AND LEAVE ME BEHIND…

Bubur Ayam MCD plus Rakan Baru..^___^

Image
Assalam...

Second post harinie.Tadi lepas jewp habis english class terus cepat cepat gerak g MCD sebab ade date dengan rakan baru..Eiish..excited sangat.Sebelum tu ade singgah beberapa tempat jap.Harinie aq rase aq mcm Doraemon sebab bulat sangat muke aq..errr..=__=
Then..dengan lajunyer pergi dekat kaunter MCD terus. . . . . . . . . . . . . . .

me: ermm..bubur ayam MCD ade?..(control excited)
CG: hmm..jap ea kaq..(check ade tak)
me: owh..okee,,(dlm aty..akq??..tue ke aq?)
CG: Masih ada..nak large ke?
me: OHMYHEAVEN!!!..its good..NAK MEDIUM plus black pepper banyak banyak okee..(serius kuat  giler aq cakap)
CG: (muke terkejut)..owh..okay..err lgi?
me: (baru perasan tercakap kuat sambil control suara)..ermm bagi minute maid orange and twister fries..
CG: large tau medium?
me: urm,,medium jewp..(sambil tersenyum malu)

dot dot dot dot dot.........
Pesanan tiba and buka notty and tunggu...tangan tgh gatal nak menaip cerpen..
THEN...

Syakila kan?..
yeah thats me..okee fyi rakan baru saya d…

DomoKun ♥___♥

Image
Assalam...

    ''Karna cinta aku jadi sepi,karna cinta aku jadi riang,        karna cinta aku jadi pilu,karna cinta kini ku sendiri,     karna cinta pelangiku hilang,karna cinta matahari pergi,   namun ku yakin dalam hatiku,cintaku tak boleh membunuhku''

Mood aq hari nie susah digambarkan dengan kata2x atau tulisan sebab aq happy and gembira and excited and teruja and plus plus plus.The reason aq happy sebab aq rase aq ade ramai kawan dan mereka semua taking a very good care kat aq and then why must aq sedih hanya kerana ade sesetengah manusia yang benci sangat kat aq.Lagipown aq tak kenal diorang kan.Alahai adat lah kan orang melayu nie kan suke sangat amik berat pasal orang lain sampai nak kutuk pown mcm die kenal orang tu sedangkan nama die pown orang yang die kutuk pown tak tahu.Ish Ish..Dunia dunia..Owh yeah aq lupe hari nie ade kelas english lagi and aq jumpe Nur.Dah lama tak jumpa die.Rase semacam excited!.So bile dipikirkan balik kisah cinta aq dulu tu erm aq malas …

Season 1 until Season 4..^^

Image
Assalam...

Tengok and jenguk blog orang lain semuanyer mcm dalam mode bussssyyzz and termasuklah aq pown busy yang teramat sangat.Entah lepas nie ade mase ke tak nak update blog nie.Urm btw aq tengah follow satu series television english yang aq memang minat dari first season die keluar sampai lah season yang terbaru nie season 4.Wah hebatnyer aq dapat tengok semua episode tu.bangga sekejap! rasenyer kalau yang always follow series drama english mesti tau cerita ape kan.


Thats story lah yang aq damn fave habis!.aq paling suke tengok hot superduper romantic couple Blair and Chuck.SErius aq minat diorg giler.Chuck tu pewh romantic wei.Suara die fulamak katak lembut jewp but jenis kaki playboy mmglah mcm tu kan ayatnyer.Ayat seorang kasanova tapi aq tabik kat die sebab die tinggalkan perangai kasanove die demi Blair siut!.Respect habis! And aq suke friendship between Serena and Blair.Loving it sangat! Even kalau diorang gaduh teruk nak mampus pown still baik gak pas tu.Direct lah pergaduh…

Ya Allah!..Ini Kisah Cinta Aq!

Image
Assalam...

Orang kata 'love at the first sight' or 'first love' nie susah nak dilupakan.Aq terdiri dalam kelompok yang menyokong frasa ini sebab aq masih tak dapat melupakan seseorang.Ade juga orang kata jangan paksa diri untuk melupakan mereka kerana hanya mengundang derita di hati namun simpanlah kenangan yang baik bersama mereka dan menguncinya dalam di lubuk hati kita.Janganlah sesekali kita cuba membuka kunci itu ibarat kita memberi penderitaan dalam hati sendiri.Ade juga yang berpesan kalau tak nak hati disakiti jangan terjebak dalam percintaan.Berkawanlah namun jangan sampai mendapat penyakit yang bernama 'CINTA!'.

Aq hanya mampu berdoa agar aq tidak akan terjebak dan mendapat penyakit seperti itu lagi.Cukuplah sekali aq memahami keindahan dan keperitan disebalik penyakit itu.Biarlah mereka berkata-kata kerana aq tidak mampu menutup mulut mereka.Aq hanya mampu menutup dan memekakkan telinga aq daripada hinaan dan kejian daripada mereka semua.Sesungguhnya m…

♥Siblings Day♥

Image
Assalam...

Alhamdullilah akhirnya aq bebas dari penyakit hati aq sebab kakak-kakak dan adik-adik aq semuanya sangat memahami perasaan aq yang memerlukan something untuk aq lepaskan penyakit hati nie and alhamdullilah aq berasa sangat segar dan rase perlukan hidup baru dan segalanyer mesti baru.Pasal hal yang dahulu tu biarlah die nak buat ape yang penting aq tak nak die muncul dalam hidup aq lagi even jadi kawan pown aq tak nak.Biarlah die pergi dan aq berdoa agar tidak ditemukan dengan die lagi.Dengan riang nyer kaq wani aq mengajak kami semua beradik pergi jalan2x dan shopping~~!!!!.Suke sangat dapat shopping. Dapat baju baru hari nie.Sangat suke sebab berwarna pink dan yang fave damn nyer ade ribbon kat tgh tu. Aq mmg suke ribbon lah.Almost barang aq semuanyer mesti ade ribbon.But yang tak suke nyer hari nie baju aq labuh lah mcm bkn aq lak tu. Tapi ayah aq suruh pakai baju tu sebab die kate ayah dah belikan pakai lah.Urm so aq nie tah kenape harinie ikut jewp ckp ayh aq and tersar…

Suke Die Lah..^___^

Image
Assalam...

Post yang kedua..rasenyer kat stat fb aq pown ade aq tulis 'macam suke die'. Yelah kan mood aq tibe2x jewp okay mcm tu sebab ade someone yang aq mcm suke tapi aq rase mmg aq suke die lah buat mood aq really good mcm dah lupe BITCH yang rosakkan hidup aq tahap cipan tu..Err..nasib baik aq dah block die. Aq suke die lah rasenyer. tapi maaf aq tak boleh letak gambar die so biarlah jadi rahsia aq. XD

Muke die mcm sape ek..ermmm rambut die mcm nie sebijik tapi bukan org nyer just style rambut jewp..



                                                         Nie Noh Hujan Tau..

Errr..aq rase aq suke die lah kowt..aish!.kemaruk lah..tapi aq lagi sayang pakwe aq sorang nie. Dari dulu sampai skunk aq sayang die. Die pown sayang aq tau. Tak percaya ek..tengok nie die send kat aq...














SILALAH JEALOUS DGN AQ!!! HAHAHHAAHAHAHAAAAA..!!!
SEE THAT?..DIE SAYANG AQ LAH WEI..ACT,KITORG DAH LAMA COUPLE TAPI DIE TAK NAK PUBLISH COZ DIE KAN ARTIS TAKUT AQ KENA RAMPAS LAK KAN..ERK! CEH! KOYA …

Same Ke???

Image
Assalam...

Hahahahahaa..mood aq okay arinie sebab err rahsia missyakila hisam. Nak tahu kena tanya..hihihihi. Satu hari aq dapat text dari someone. Die kate 'hei samelah muke nyer'..aq reply 'ape yg same?' Cube tengok TV3 skunk. Muke budak tu sama dgn awak. Err..teet..grrr..tak samelah wak nie. Lain tahu..okee sape tgk drama Thank You kat TV3. Sedih giler kowt ceritenyer..hahahaha..someone tu kate muke aq same mcm muke bdq tu. Tak masal jewp..heee..tapi sama ke???..ntahlah..bandingkanlah sendiri..^__^


LEE BOM KOWT NAME NYER..XD

                                                       SYAKILA HISAM..<3

Ntah kenape aq rase tak same langsung..aish!. Aneh jewp..?_____?

''ERRR..MACAM SUKE SOMEONELAH''

Third Time..XD

Salam...

Third post and for the first time rasenyer in a day aq post sebanyak nie just nak luahkan perasaan aq yang tengah membuak dan nak meletup nie. Serius aq cakap aq tak de mood and mood aq berubah-ubah and Idk why and whats is going right now. Errr sometimes rase diri nie mcm SETAN nak mampos..saje cari pasal dgn org yg mmg benci aq and mmg baguslah i take revenge balik. Ape ingat sabar aq tak de tahap ke wei. Plus! aq sure buat ko nangis hari-hari mcm ko buat aq dok. SERIUS! aq buat ko balik. Ko suke sangat kan nak main cak cak dgn aq skunk amik ko.!!!

FUHH!..LEGA..

Sometimes aq rase diri nie mcm MALAIKAT..huuu~~!!..mcm syakila tak baik take a revenge. Abaikan jewp jgn layankan COPYGIRL tu sangat. Alah biarlah die tu. Die buat mcm tu sebab die tak de trademark and style die sendiri. Orang mcm tu hidup die mmg tak harmoni.Yelah asyik dok ngikut ape yang org tu buat ape yg org tu tulis mcm tak de pendirian. Err..childish and smelly lah..Ko enjoy jewp dgn hidup ko skunk lagi bagus…

Fave Damn!

Image
Salam..

Second post and sorry pasal first post tadi. Mood aq tak baik tapi akan baik kalau aq dapat bende nie. Aq nak jugak and sape bagi aq sayang die lebih..^_______^





AQ NAK DOMO PINK..NAK SANGAT SANGAT!!!
BABY AQ KATE DIE BELIKAN BEG DOMO TAPI WARNE COKLAT..=___=
ERMM SUKE TAPI NAK PINK LAH..NAK JUGAK..SANGAT SANGAT SANGAT!!
SAPE BAGI AQ..AQ BELANJA DIE MAKAN..NAK??..HHEEE~~!!!
MOOD MACAM DAH OKAY..^___^

''NAK DOMO PINK-MISSYAKILA HISAM''

Distraught..=__=

Image
Salam...

What its means by title above guys?.Did anyone know?.If you know its good! because i'm in that situation now.Just 3 days later i've a important dating with someone that we called 'Doctor'.YUpe! I've a date with a doc..and guess what?.My health are not in good condition. What the hell kan. Satu2x problem datang kan...GGRR!!.SUUCKK!!.I've cry a lot and a lot lot. If you can see my both eyes right now its really same as 'PANDA EYES'.

Just to make me happy my both parents took me to someother place. A place where i can be alone and motivate myself. There will be someone who can cure me as well. Thats why i'll really rare to facebooking,blogging,webbing and chatting. For somehow i've think its to be good if I really dissappear from this world. The true is,i'm not a strong woman after so many problem i've to solve it.


Something wrong with this picture..doesn't have SMILE

 From now on my life in HELL YAH!. So beware in your words …

Miss February!

Image
Salam...

Di pagi bulan dua seperti biasa selepas menunaikan solat subuh aq akan sambung tidur aq balik di atas katil yang empuk ditemani kesya kesayangan dan juga dolls yang lain. Tepat jam 8.oo a.m aq terjaga dari tidur ku kerana vibrate dari handphone menandakan ade text masuk. Aq tersenyum simpul sambil membaca text tersebut. Ucapan yang sangat ringkas membuatkan aq rase diri nie sangat bahagia. Tapi! Alamak!..Aq tak de kreditlah nak balas. Sobsobsob..T_T.

Aq duduk bersila atas katil dan membaca text itu berulang kali.Hay!..mabuk aq nie. First february tepat 8 pagi text my mystery guy berbunyi 'morning'. Terkedunyer. Oops! hari nie befday husna. Kena wish nie.WAJIB!!..so dgn pantasnya mandi dan bersarapan seperti biasa. Harinie akak ajak teman g pejabat pos so bolehlah topup. Hee~~!!!. bahagia lah bulan dua nie.,^^

So mase kat dalam pejabat pos ade budaq sewel nak mampus..erghh!!..sorry aq mmg tak akan senyum kalau aq sangat penat. Itu memang semulajadi sebab tadi aq penat …