Posts

Showing posts from January, 2011

Sekadar Menulis..

Image
Salam...

Hari nie seperti biasa hujan turun dgn lebatnyer tanpa henti. Alhamdullilah sekarang nie kat tempat aq tak banjir lagi. SEkarang nie aq buzy sangat sebab nak pindah rumah sebab tu banyak bende kena uruskan.Hmmm sedih pulak rasenyer. Nak bagitau nie aq skunk tak de kedit so ladies saya sorry yewp saya tak dapat nak reply text anda semua. Maaf sangat sebab kemalasan untuk menopup melanda jiwa ku tika ini.

Banyak juga aq tengok blog org yang tulis pasal gathering sahabat blogger yang aq tak dapat dtg sebab jauh and pasal rusuhan di Mesir.Sejujurnya aq sangat risau sebab abg sedara aq ade kat Mesir tu.Mcm manelah agaknyer yewp die skunk.Aq doakan die selamat pulang. Urm..skunk mcm2x kes yang berlaku yg buat aq not in mood. Pening kepala aq bile dipikirkan balik.




Seriusly aq fedup dgn youtube sebab tak boleh putar lagu dgn baik. Aq tukar gratisan music balik. Alhamdullilah ade lagu anuar zain yang baru nie.Seriusly aq suke lagu nie sebab ade kena mengena dgn diri aq. Disebalik lagu…

Saya Rindu Awq Boleh???

Image
Salam...

Hujan oh hujan lekas berhenti!!..urmm skunk dekat muar hujan.Nmpak mcm teruk mcm mane nak shopping nie..=___=..gggrrr! MADNESS!..seperti biase kalau time hujan jewp mesti ade satu bnde yg selalu dok aq ingat and mmg habit semulajadi aq sejak kecil. Aq rindu sangat dekat..hhurmm sape ek..


                                                                  BABY AQ..<3

Serius aq rindu sangat even hari2x kite text and gayut dok gossip sama2x everynight tapi aq tetap rindu ko tau budak!.Tak pernah pown satu hari aq tak rindu ko and skunk ko buzy sikit sebab ko keje tapi ko still ade mase send text kat aq. Ko selalu ckp 'BABY!..I MISS YOU MUCH!'. Sedih aq. Kalau sehari ko tak send text kat aq mmg tak boleh kan sbb ko tau aq sure nangis. Manja kan aq dgn ko sampai BF ko pown jealous tapi ko still menangkan aq sampai ko x kisah clash dgn BF ko kan. Mcm2x bnde yang pelik plus giler2x kite buat sama2x kan. Aq paling sayang ko sampai mati!!!


                                    …

She Amazing..^_^

Image
Salam..

Maaf sempat tak sempat nak update sangat so harinie baru update. Blog pown agak lain sebab dah masuk bulan dua kan so mmg habit semulajadi akan tukar and its very difficult to change it and maybe akan ditukar lagi.Memang suke hati aq jewp tukar-tukar. Kalau blog nie boleh bercakap agaknyer aq dah kena maki2x kowt. Back to topic. Amazed!!..Yes she was and always being amazing and the true aq menangis tengok gambar nie. Tak sangka die sanggup susah payah buat mcm tu. Gambar nie diambil dari blog the amazing girl and my only fave ladies..WAWA ZAMERI..wa..ILOVEYOU MUCH!



HERE SHE IS AND I LOVE HER!


OUR FAVE HABITS..SNAP IT!


TO BE AGGRIEVED SEEN THIS..wa make this her profile picture..!

PINK'CLUES ''ILOVE ALL THE PEOPLE THAT ALWAYS BESIDE ME,ILOVE PEOPLE WHO REALLY CARE TO ME AND IDOLOVE ALL BLOGGERS THAT REALLY WANT TO BE FRIEND WITH ME AND TO THE HATERS ILOVEYOU TOO''

Salah Ke Cara Aq Mcm Nie.

Image
Salam...

For a few weeks until right now i'm writing i dont know why i'm feels so damn and stress. But now i do know why i'm got those feeling. Its because some people outside there are really make me hate my ownself. Perhaps in their own heart are really hate me very much. I dont know about that because for me once they are became my friend i will always love them very much. I really care about them. I'm the person who shows their care and loving to someone that i called FRIEND by writing on his/her wall. Leave my comment. Like all them stats. Its my style as a friend to you and i'm really sad when i know some other people that i called friend really hate damn much. Its makes me think i'm not a good friend to my own friend.

Almost everyday i reminder myself 'syakila! being a good person honey and learn from your past'. But actually i'm failed doing my job as a friend. Why my intention to be friend and do a good deeds is misunderstanding by others..…

Amazing Facts About The Natural World!

Image
Salam...

Hihihi..okee tadi aq ade english class and guess what?.Aq belajar pasal facts and facts pasal dunia nie. Sangat suke and aq just nak kongsi bersama-sama dan juga reaction aq mase dapat tau pasal facts nie. Teruskan membaca okee..^^


                                                   muke non-makeup mmg tak lawa sangat..=__=
Did you know...?
$..You share your birhday with around eighteen milion other people in the world.  -OMG!!!..maknenyer aq tak lah sambut befday aq sorang-sorang kan..lepas nie kena   beli kek untuk milion org makan..hahahaaaa..
$..Snails can sleep for up to three years
   -Kalau aq tido sampai nak dekat 3 tahun tu maksud nyer aq koma lah tu!

$..There are at least ten thousand bilion ants in the world,but only about six and a half bilion human being.That means there are around one thousand five hundred ants for every human being.
   -Banyaknye semut keliling aq tapi aq rase bilangan nyer berkyrang sebab aq selalu TERpijak semut-semut

$..Because of the earth's rot…

PizzaHut Bersama Nadia..^^

Image
Salam...

Rase sangat tertekan sejak akhir-akhir nie. Nasib baik nadia free harinie so kitorg buat date and g makan PIzzaHut!!..Simple jewp aq hari nie. Berpakaian baju kurung meredah bandar Muar dan wetex Parade. Takde mood yang teramat sangat minggu nie.Sedihnyer nak pindah rumah. Eerrmm..=____=
So,diringkaskan plan arinie nak g rase pizza baru sempena tahun baru china tu and doa akhirnyer termakbul pown. Pizza tu kalau x byk Cheese mungkin rasenyer lebih sedap kowt..errr..tersalah cakap mase tu. Hurmm nak buat cm ne. Bile dah order baru terpikir tercakap yang letak cheese lebih..Errr..aduhai..aq memang suke giler dgn cheese tapi kalau makan pizza tak sepatutnyer aq letak cheese lebih-lebih..

Then,soup of the day sampai dulu plus garlic bread!..HHMMMM MY FAVE DAMN!!..^__^
memang sedap sangat soup dgn bread tu. Kalau makan pizza bnde nie WAJIB ade depan mate. Pastu soup tu letak cheese powder plus blackpepper. Pewh!!..nnyyuumm!!..^___^ sedapnyer!!!
Hahahahaaa..aq gelak sebab nadia tak…

SPECIAL CREATURE!!

Image
Salam..

Hari nie aq dalam mode busy kerana sibuk mengemas sebab nak pindah. Rasa sayang sangat nak tinggalkan rumah nie tapi nak buat macam mane kan. Wajib pindah jugak.So walaupown busy mengemas KOMIK aq yang berlambak tu tp aq curi mase untuk lepaskan gian nak menulis nie,nak buka lappy lambat sangat aq pakai notty jewplah cepat sikit. Tak nak citer bab mengemas nie. Nak cter pasal vampire..HAHAHAAHA!! VAMPIRE..

Aq sememangnyer teramat minat dgn vampire nie sebab ape pown aq tak tahu. Aq nie kan mmg pelik. Minat benda yang merepek-merepek jewp. Aq ade koleksi patung vodoo. Giler kan. Btw aq nie termasuk dalam golongan *otaku. X kisahlah org nak cakap ape tapi sememangnyer aq minat sangat. Makhluk yang bergelar vampire nie sebenarnyer memang tak wujud tapi aq masih mencari bukti kewujudannyer dimuka bumi ini. Semua kisah pasal vampire aq akan tahu. Even cerita or drama or ape ape tentang vampire aq SURE suke giler bapak. Aq pernah berangan nak jadi vampire. Giler kan.

Ade satu cerita…

dah malam tapi tak boleh tido!

Salam...

Entah ape yg aq merepek kan nie..dah malam tapi aq tak boleh nak tido dan aq terasa nak membebel panjang-panjang sebab esok x boleh update sebab kena kemas rumah nak pindah rumah baru dan tak tahu nak pindah mane sebab ayah tak cakap. Fuhh!..non-stop..okee sambung balik menulis. Sebenarnyer baru lepas habis mengarang satu cerpen nie dan teringin nak hantar kat mane-mane majalah sebab hati teringin nak jadi penulis..Ceh! Perasan lagi..tapi aq tetap akan dan sure jadi dan hantar sebab nothing is impossible kan.

Malam-malam macam nie kalau menulis jadi sayu kan sebab suasana nyer dan boleh tak aq mengatakan aq nak menangis puas-puas malam nie sebab dada aq sebak terkenangkan peristiwa dahulu.Entah kenape sejak beberapa hari nie aq asyik teringatkan si dia.Setiap kali aq teringat pasti aq akan mengucap sebab mengingati dirinya hanya sekadar mendatangkan penderitaan dalam hati aq. Jadi kenape aq ingat dye ke hati aq rindu dekat die tapi ibarat lagu Alyah 'ada rindu yang datang…

CONTEST KAMI SEIRAS..^_^

Image
Salam...

Hari nie aq x de keje and aq godek-godek terjumpa satu blog nie..sebenarnyer aq tengok dekat kajalah remaja..pewh!..blog nie masuk magazine tu..and tak sangka blogger nie ade anjurkan contest so aq pown tgh bosan yang teramat so aq pown saje-saje jewp join contest nie..kalau korang nak join dialu-alukan..klik kat banner nie untuk maklumat lebih lanjut dan padat..



SAYA PADANKAN WAJAH SAYA DENGAN KAKAK SAYA DAN BAHAGIAN YANG PALING KETARA IALAH SENYUMAN KAMI!


SAYA SUKA BLOG THE CHRONICLES OF YAYA KERANA BLOG INI BERWARNA PINK DAN SAYA SUKA SEMUA BENDA YANG BERWARNA PINK DAN PINK WARNA KEGEMARAN SAYA!
SAYA TAGKAN:
WAWA ZAMERI CIK SAB a.k.a MISS GENIT

FOOTSTEPS  Nak BW lagilah..nak masuk banyak-banyak contest!!..hhahahahahaaa.. 


mari kite TERJAH mereka beramai-ramai..^_^

Image
Salam..

hari nie tak tahu nak tulis ape sebab tak de plan ape pwon just tengok drama KOREA lagi..drama nie aq dh tengok lebih sepuluh kali..hahahaha sebab aq minat cerite nie and aq sanggup beli dvd drama nie..hahahaa..tapi nanti lah aq story..skunk aq nak kenalkan blog mereka ini..alah saje-saje jewp kan..sape yg add kat fashion mesti TERJAH blog sis nie tau..

Rasenyer korang dah tau lebih awal sis nie..SUE ANNA JOE..mesti ramai yang dah jadi followers sis nie pown kan tapi yang tak tahu tu aq nak lah korang support sis nie yewp sebab sis nie baru permulaan menjadi jurujual bak kate sis nie lah..baju yang sis nie jual limited only so kalau nak order cepat-cepat kay..TERJAH kat SUE ANNA JOE..

And second mesti semua kenal kowt..pelakon MERAH PUTIH tu..hahahaaa..ZAHIRIL ADZIM..aq memang minat dengan die sebab gaye die menulis memang masuk dalam jiwa aq nie kowt..kalau bab mengarang nie aq paling suke die sebab aq pown bercita dan mempunyai hasrat untuk menjadi seorang pengarang cerpen..…

aku menangis lagi..T_T

Image
Hey..kenapelah air mate nie x berhenti nangis lagi..dahlah kan bnde tu dah lepas..asyik nangis jewp kenape..dah memang ditakdirkan mcm tukan so aq kena terima..dah pengarah filem tu kate HEROIN nyer mati so matilah..hihihihihi..okee fyi aq nangis bukan kerana mengenang kisah silam tapi aq tengok drama korea arinie..aq memang suke pown tapi x fanatic sgt but aq fanatic plus addicted dekat filem jepun..semua filem jepun aq bedal..x kisah arr anime ke..aq bedal asalkan name nyer jepun walaupown aq tau jepun pernah menjajah kite tapi nak buat cm ne aq dah minat kan so hahahaaa..

Tadi aq tgk drama korea..aq rase ramai yg dh tgk and sure arr korang menangis kan mcm aq nie yang brutal pown boleh mengalirkan air mate sampaikan bubur pulut hitam yang maq aq masak tu rase masin..kenape masin?..sebab nyer sambil aq tengok part sedih tu aq menangis melalak..amik ko! first time aq rase air mate tu rupenyer masin..tapi pulut hitam pewh!!..sedap siut!!..back to our topic..

Tajuk drama tu STAIRWAY TO…

Jumpe Dengan Papan Lapis!!

Image
Salam...

Okeee fyi..secepat mungkin aq menaip kerana sebentar lagi menghadiri english class..hari nie befday mizi..yang mane kenal tu taulah..yang tak kenal tu nie aq ckp..Mizi tu kwn sekelas aq and kitorg sekelas mmg rapat pown and disebabkan tmpt aq blajar tu bersebelahan dgn tmpt mizi keje so dptlah aq wish and ingat nak makan KFC tapi x de kawan and x nak arr makan sorang-sorang x sedap..nak ajak mizi yelah die keje so aq pown ajak lah org yang tak keje..nak tau sape..aq dgn die mmg akan selalu mcm cat and dog..aq panggil dye papan lapis sbb die suke ejek aq yang bukan-bukan..erggh!..


BEFDAY BOY MIZI!!
Diringkaskan kitorg menapak lah kan sampai KFC yang baru buka bersebelahan dgn WETEX tu lah..ceh saje cube tgk tmpt baru tu..pewh lawa!..tmpt makan die..sekali masuk amik ko!!..ramai lah siut membe aq keje situ..hahahahaaa..habis kena gosip free kan..biasalah mcm tu tapi aq x ksh pown sbb aq mmg suke keluar dgn sape-sape pown so lantak lah org nak kate ape..asalkan aq tau ape aq buat …

Aku Masih Dara..=___+

Image
Salam... 

Yuupp!..aq masih dara lagi okee..sebenarnyer semalam tengok cerite AKU MASIH DARA untuk kali kedua and teringat something..mase first time aq tengok cter tu dgn mama aq..aq nangis kat pawagam sebab aq dpt rasekan penyampaian cerite tu pade aq..yelah kan aq nie dulu NAUZUBILAH MINZALIK!!..for those person yg tau aq jewp yang tau aq dulu mcm mane..yelah sosiall sangat kan tapi aq dalam proses perubahan bersama WAWA ZAMERI kan??...  IMAGE DARI GOOGLE
So semalam tengok lagi tapi tgk dvd jewplah and buat kali kedua aq nangis lagi..alahai hati aq nie apasal lah taman sangat deerr!!..yelah bile aq tgk Ustaz Firdaus tu aq rase Ya Allah!..alangkah indahnyer kalau aq dpt suami sebijik mcm die nie gerenti sayang tak lepaslah..mesti ramai kan yang dah tengok tapi aq still nak cakap kalau kite hayati cter nie betul2x gerenti derr aq cakap korang pown nak buat satu penghijrahan kat dalam diri masing-masing..
Tapi ade satu ayat filem nie yang buat aq samacam terasa 'Ye..mmg aq Islam tapi …

Ucapan Tak Terhingga..^__^

Image
Okeee fyi..akan membuat seringkas dan sepantas yang mungkin..first jutaan terima kasih kepada cik sab or miss genit sebab sebab sebab..PROMOTE kan blog yang x berape nak shumell nie dkt blog miss genit..and sgt terharu sebenarnyer..SAYANG MISS GENIT lbih2x..kite pasti bersua jua juga satu hari nanti..Pinky Promise Yewww!!..

Second nyer thanks kepada yang meninggalkan jejak dan yg menjadi follower tu terima kasih and saya sudah menjadi follower anda juga..terima kasih sangat sangat!!!..

And InTheEnd saya sayang anda semua dan saye maksudkan kate-kate saye nie..I LOVE YOUGUYS... 

INI KHAS UNTUK MISS GENIT..



FOOTSTEPS 
Tangan kena minyak panas dan sangat sakit wei tapi jemput-jemput aq memang yang terbaik..T___T

Special Entry..♥♥♥

Image
Salam..... 
Dah lame sangat nak buat entri special nie..pasal someone yang sangat aq suke and for your information she's the one of my fave blogger and blog gadis shumell inilah yg sure opps!! not sure but MUST READ aq terjah sebab blog die sangat menarik hati..gadis ini dikenali sebagai 'miss genit' and I REALLY IN LOVE WITH HER..hahahaaa..oopsss! i'm not LES okeee..^^..okee lah miss genit nie amik bussiness management at UNIKOP..and part paling suke kat miss genit nie OF COURSE lah tengok gambar die yg cantek cantek cantek sangat tu..thats one is my fave part tau..

And right now i tgh dok usha miss genit nie kat facebook..huhuhu sangat happy and hati berkata hhoorayy!! bile miss genit nie app..kami baru jewp menyampaikan salam perkenalan kami sebentar tadi..sangat teruja sampai terus buat entri pasal die but i nie kedekut sbb tu x nak bagi link die kat sini..hahaaaaa..kalau nak link miss genit nie marilah mintak mintak mintak saye yewp..

Btw..miss genit nie cara pema…