Cinta itu Buta,Pekak dan Bisu

Cinta???...
Cinta itu buta,pahit dan pedih tapi ia satu perasaan yg menyenangkan dan membahagiakan,..
Cinta itu manis dalam masam..mule2x masam tapi lame2x manis juga kan...
Cinta itu aneh,sebab tibe2x jewk kite boleh jatuh cinta pada someone 2..
Cinta itu zalim apabila org yg dicintai meninggalkan kite...
Cinta itu sentiasa ada cuma kita kena menyemarakkannya...

Begitulah definisi cinta yang dapat P.E katakan disini..beberapa ayat yg sering ataupown acapkali diungkapkan oleh all people disekeliling P.E..uurmmhh!!...Cinta nie sgt lah merumitkan hidup kite kan..sangat kalut dan memperkotak-katikan hidup kite..itulah yang dpt P.E katekan disini tapi cinta itu pown membahagiakan hati dan jiwa kita..Kdg2x 2 hati nie mcm dlm SPRING jewk kan..;))..Itu P.E x sangkal lah. Tapi P.E yakin setiap manusia nie ade mksud yang tersendiri pasal cinta nie kan.Al-maklumlah P.E nie x lah byk sgt pengalaman pasal Cinta cintun nie..kahkahkah,,, Laughing 1


Blind Love

But for P.E Cinta itu Buta,Pekak dan Bisu..kenape buta??..kenape pekak???,,,kenape bisu???...Itu kerana mengikut pengalaman membe P.E yg close sgt ngan P.E sharing story bahawa die telah menyayangi seseorang di dalam hidup die..mungkin buat anda di luar sayang or cinta kat seseorang 2 hanyalah perkara biasa namun bagi si dia ini inilah buat pertama kalinya dia betul2x sayang dan cinta pada someone ini..pada awalnya dia tidak menyedari perasaan itu namun semakin hari semakin dia dapat merasakan kelainan pada hatinya..namun dia merahsiakan perasaannyer itu kerana khuatir someone ini akan mengetahuinya..dengan sedaya upaya dia menyembunyikan perasaan gugupnya itu depan someone yang dia sayang+cinta itu..dan setelah itu barulah dia menyedari bahawa cinta itu Buta kerana kita tidak akan tahu siapa si dia yang akan kita cinta dan siapa yang akan menyintai kita kerana kita tidak bisa melihat itu semua..Kerana itulah Cinta Itu Buta.. 
Cinta Itu Pekak...P.E telah menasihati membe P.E itu bahawa luahkan saje isihati 2..nanti kalau pendam pown mcm lah someone 2 tahu tapi membe P.E 2 x nak sebab katenyer dia tidak bersedia untuk menerima jawapan daripada someone 2..katanya lagi dia takut akan ditolak dan mereka tidaak akan menjadi membe baik lagi..baginya sakit dan pedih kehilangan kawan lagi teruk dari memendam perasaan ini..P.E mmg x phmlah manusia nie ek..kalo dh suke kenape x luahkan coz bagi P.E at least die tahu perasan kite kat die..hhhuurrmmm...pening2x..but everyone have their own opinion right!!...n for P.E kan Cinta Itu Pekak sebab kita tidak dapat mendengar suara hati seseorg yg menyayangi kite n kite tidak dpt merasakan perasaan seseorg itu terhadap diri kite...:)

N then bagi P.E Cinta Itu Bisu kerana someone yg membe P.E syg+cinta 2 prnah sharing story kat P.E gak yg die pown ada menyimpan perasaan yg sama terhadap membe P.E nie but die pown x berani nak luahkan sebab reason yang sama..tidak bersedia tapi apabila dia mahu mengungkapkan nyer lidah die kelu n mulutnyer terdiam seribu bahasa..Adish!!!...susah sgt ke???,,Tapi P.E x nak masuk campur coz P.E hanya minat mengetahui kisah cinta manusia2x di luar sana dan dikongsi bersama ngan anda semua..Kisah mereka masih begini sampailah sekarang..Due2x tidak mengetahui perasaan sesama sendiri..oopss!!..P.E pula tidak akn menjadi org tgh mereka ia coz P.E x ada sijil yg melayakkan P.E berbuat demikian..huhu..For me due2x 2 Bisu sebab tak menyuarakan perasaan mereka..hhhuurmmm...Cinta itu Bisu kerana ia tidak terluah walaupun dengan kata-kata..Indah mksud nyer kan..

Itulah serba sedikit tentang Cinta yang dpt P.E katekan sebab the truth P.E pown adalah sayang someone tapi die jauh dari hidup P.E..dan x mungkin P.E akan dpt mencapai dirinya sampai bila2x kerana biarlah P.E sorang jewk yg tahu..Kdg2x Cinta Itu tak semestinyer dimiliki walaupown kedua-duanya saling menyayangi antara satu sama lain..Pokok pangkal nyer Cinta Yang Dicari Itu pasti akan pergi...

Tatapan utuk anda:


video

P/S:Kepada someone yang P.E sebutkan 2 I just want you to know that i still care n love about U..
     The truth is I miss You..

Love is a special feeling given to humans. Love turned the soul. Love makes a person happy and miserable at the same time. Anybody who understand love will be the love’s master, not his servant.

Comments

Popular posts from this blog

Gili Trawangan

Askar dan Musuh

TRAVELOG : BALI